in ,

Slučaj „dudlač“ i nasilnici iz Levijatana: evo šta se desi kada ovu reč ukucate na Googlu


Na fotografiji Pavla Bihalija iz Levijatana ostavljen je komentar zbog čega su pripadnici Levijatana pretukli čoveka koji je to napisao.

“Neki čovek je na fotografiji Pavla Bihalija iz Levijatana ostavio komentar ‘dudlač’. Taj komentar skoro da niko nije ni primetio, ali su pripadnici Levijatana zbog njega pretukli tog čoveka, pa je taj događaj dospeo u medije. Jedna od posledica tog događaja je da danas, ako u Google-u ukucate ‘dudlač’ i odete na ‘images’, izađu vam ove fotografije”, napisao je Marko Dražić i kao dokaz priložio fotografiju koja to i ilustruje.

Podsetimo, prošle nedelje došlo je do brutalnog napada na B.M. jer je ispod fotografije Pavla Bihalija, vođe pokreta Levijatan ostavio komentar “Dudlač”, o čemu su ljudi tvitovali na društvenim mrežama.

Boris Knežević i još petorica članova Levijatana su na uglu ulica Milutina Uskokovića i Koste Abraševića u Beogradu presreli B. M., od koga su zahtevali da se izvini zbog komentara koji je bio upućen njihovom vođi Pavlu Bihaliju.

Oni su najpre na prevaru namamili B.M. tako što su ga prvo zvali na mobilni, pretili mu i tražili mu da sam snimi video kako se izvinjava zbog reči koje je napisao o Bihaliju, a kada je to odbio, pozvao ga je neko drugi i, budući da je B. M. električar, zakazao mu posao narednog dana na Zvezdari.

Kada se B. M. pojavio na dogovorenoj lokaciji sačekala ga je grupa pripadnika Levijatana, zahtevala da ga snime dok se izvinjava, a kada je ponovo odbio, nasrnuli su na njega i tukli ga, dok momak u jednom trenutku nije uspeo da pobegne.

Od šestorice napadača na B. M. Knežević je jedini koji je zadržan u pritvoru zbog, kako se nezvanično navodi, sumnje da ovakvo delo može da počini ponovo u kratkom vremenskom periodu. Ostali osumnjičeni su pušteni na slobodu.