Prati nas

Extra

Greške u našim filmovima koje niste primetili

I najboljima se događaju greške... ( foto: Kurir )

I najboljima se događaju greške…

I pored brojne ekipe koja radi na jednom filmu uvek se potkrade poneka greška, pa čak i u mnogo razvijenijim produkcijama nego što je naša. Izdvajamo neke od grešaka u našim filmovima koje su vam verovatno promakle.

Sigurno ste svi gledali čuvenu Žikinu dinastiju i verovatno vam nikad neće dosaditi reprize dogodovštine jednog od najčuvenijih dvojaca u našoj kinematografiji Žike Pavlovića i Milana Todorovića. Ipak, scenaristima ovog filma je promakla činjenica da su u jednom od ranijih delova Milanu nadenuli prezime Đorđević.

Kad porastem biću Kengur je još jedna komediju koju mnogi od vas verovatno znaju napamet. Ipak, i u ovom filmu se potkrala greška u sceni u kojoj Braca, kog tumači Sergej Trifunović, vodi Iris (Mariju Karan) u bioskop. Detaljnije objašnjenje ovog propusta pogledajte u videu.

Greške u filmovima se najčešće dešavaju kada se njihova radnja odvija u prošlosti i često u atmosferu davnih vremena upadne poneki anahroni detalj. Tako je u film Boj na Kosovu koji dočarava događaje s kraja 14. veka dolutao ni manje ni više nego traktor.

Slično se desilo i u filmu Lajanje na zvezde kada je u retrospektivni prikaz 1963. godine zalutala ikona Svetog Save iako ona u doba Titove SFRJ nije smela visiti ni na jednom zidu, a naročito ne u javnoj ustanovi kakva je škola.

U filmu Pljačka Trećeg Rajha došlo je do jedne zamene identiteta o čemu više možete pogledati u narednom video snimku.

Za kraj smo ostavili dve greške koje su promakle filmskoj ekipi koja stoji iza filmova Zona Zamfirova Montevideo. Kako se svaki filmski kadar snima više puta nekada se desi montažerima da ne obrate pažnju na detalje koji su drugačiji na ta dva snimka. U prvom snimku obratite pažnju na prste gazda Rajka (Mima Karadžić), a u drugom na cvet u kosi jedne od Zoninih tetaka koju glumi Jelica Sretenović.

Izvor: Blic

loading...
2 komentara

2 Comments

  1. sasa

    15. 01. 2015. at 15:16

    Pa u kengura i nije neka greska.

  2. andja

    15. 01. 2015. at 17:10

    ne kontam gdje je greska u filmu Pljacka treceg rajha a i ovo za Montevideo mi nije jasno.

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Iz kategorije Extra

To Top