INTERVJU Jelena Rakočević: Vreme je za još jedan krug

Pala je poslednja klapa serije „Kolo sreće“, a jedna od glavnih junakinja otkriva šta joj je bilo najzabavnije na snimanju.

Snimanje serije „Kolo sreće“ je završeno. Glumci ove telenovele sa komičnim, triler i melodramskim momentima proslavili su poslednju klapu, ali se televizijsko ostvarenje, urađeno po franšizi popularne portugalske serije, i dalje emituje na televiziji. 

Uveliko se šuška o nastavku, a ako bude igrala u sledećoj sezoni, Jelena Rakočević će sigurno, kaže, uživati u snimanjima jer, iako su bila intenzivna, snimalo se i po 12 sati dnevno, sve je izgledalo kao jedna velika ekskurzija.

– Iako smo mnogo radili, bilo je lepo. S obzirom na taj intenzitet snimanja, neminovno je da se zbližite, da postanete jedna velika porodica. Ekipa je odlična, trudili smo se da radimo najbolje što možemo, zapravo sam sve vreme uživala, iako je radni dan trajao 12 sati, kaže Jelena.


Imam tu sreću da radim posao koji volim.


 

Da li vam je sam rad na seriji bio izazovan?

– Jeste. Dinamika snimanja je diktirala dosta brz tempo i mnogo scena koje je trebalo snimiti na dnevnom nivou, a dvostruka uloga koju sam igrala bila je poseban izazov. Najviše vremena sam provela sa Zlatkom Rakonjcem, nas dvoje smo direktni partneri i iako se znamo još sa akademije – nismo bili na istoj klasi, on je završio kod Borisa Isakovića, a ja kod reditelja Ljuboslava Majere, dosad nismo radili. Ali smo odlično funkcionisali. To potvrđuju i gledaoci. Baš sam ponosna na odnos koji smo izgradili kako poslovno, tako i privatno.

Nakon „Kola sreće“, vratili ste se snimanju seriju „Aviondžije“. Da li ste zadovoljni svojim glumačkim amgažmanom?

– Iako volim snimanja, žao mi je što ne radim više u pozorištu. Trenutno igram u dve predstave, a to su „Urednik“ na Dorćol Platzu i „Škola za ljubavnike“  u Akademiji 28. Trenutno spremam i nešto novo, pa se radujem narednom radnom periodu.