Search
Close this search box.

Jennifer Lawrence najplaćenija glumica, zaradila 52 miliona

Jennifer Lawrence kao najplaćenija glumica (foto: WENN)

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Jennifer Lawrence kao najplaćenija glumica (foto: WENN)

Magazin Forbes je tradicionalno i ove godine objavio listu najplaćenijih glumaca i glumica, a na vrhu liste našla se Jennifer Lawrence.

Šarmantna glumica zaradila je u prethodnih godinu dana 52 miliona dolara, pre svega zahvaljujući filmskoj franšizi Igre gladi, blokbasteru X Men, ali i reklamnoj kampanji za Dior i osvajanju Oskara.

Na drugom mestu je Scarlett Johansson sa 35,5 miliona dolara, a nju sledi Melissa McCarthy sa 23 miliona dolara. Jennifer Aniston je sa 16,8 miliona četvrta, dok se Angelina Jolie nalazi na sedmom mestu sa zaradom od 15 miliona.

No, ono što je zanimljivo jeste razlika između muških i ženskih zarada. Najplaćeniji glumac, Robert Downey Jr. inkasirao je čak 80 miliona dolara, a tu se polne razlike ne završavaju. 

Najniže rangirana žena na listi (Natalie Portman, 18. mesto) zaradila je 6 miliona, dok je najniže rangiran muškarac zaradio 13 miliona. Ako saberemo sav novac koji su najplaćenije glumice zaradile dobićemo cifru od 281 milion dolara, dok su članovi muškog klana ukupno zaradili 941 milion! Razlika: 660 miliona!

Međutim, to nema nikakve veze sa samim Forbesom koji samo beleži činjenično stanje. To ima veze sa filmskom industrijom koja za isti posao višestruko manje isplaćuje žene.

Ravnopravnost?

POSLEDNJE VESTI