Kao dečak je bežao od bombi, danas puni dvorane širom sveta

Mohammed Assaf je sve uspešnija zvezda (foto: Emirates247)
Mohammed Assaf je sve uspešnija zvezda (foto: Emirates247)

Pobednik arapske verzije šoua Idol puni arene širom Evrope Amerike, ali i dalje ne može da zaboravi slike brutalnih ubistava u Gazi.

Nakon što je prošle godine u junu ostvario svoj san i pobedio, Mohammed Assaf koji je do tada pevao samo na svabdama, pobedio je u Idolu i potpisao ugovor za izdavanje svog prvog albuma. Inače, finale arapskog Idola pratilo je preko sto miliona ljudi.

Ulaznice za njegove koncerte se rasprodaju za nekoliko dana, a njegovi hitovi su stigli čak i do Kanade Australije.

U skoro svakom gostovanju u nekoj emisiji, uvek podseti gledaoce i svoje fanove na pakao koji je prošao dok nije stigao do ostvarenja svog sna.

“Do četvrte godine sam živeo u izbegličkom kampu Kan Junis u Gazi i gledao kako Izraelci ubijaju moje prijatelje i rođake. Životi nedužnih civila gasili su se pred mojim očima. Ne smemo da dozvolimo da se takve grozote ponove” rekao je Assaf u jednom od intervjua.

Prošlog leta, Mohammed je rizikovao život kada se uputio na audiciju za ovaj šou. Putujući iz Gaze u Egipat, proveo je dva dana zarobljen na granici, pa je na kraju zakasnio na početak audicije i ostao bez broja koji služi kao ulaznica.

Pevao sam u hodniku, kada mi je nepoznati mladić prišao i dao mi svoj broj. Rekao je: “Ti zaslužuješ da uđeš u finale”” priseća se pevač.

Slavuj iz Palestine, kako ga zovu fanovi, ubrzo je objavio album ASSAF koji je doživeo veliki uspeh čak i u Izraelu. Kao ambasador dobre volje UN, on često obilazi kampove u Gazi i nada se da će doprineti okončanju izraelsko-palestinskog sukoba.

Povezane vesti