Search
Close this search box.

Kao dečak je bežao od bombi, danas puni dvorane širom sveta

Mohammed Assaf je sve uspešnija zvezda (foto: Emirates247)

Saznaj sve o Survivoru pre drugih!

Prijavi se na naš newsletter odmah i informacije dobijaš pre drugih!

Mohammed Assaf je sve uspešnija zvezda (foto: Emirates247) Pobednik arapske verzije šoua Idol puni arene širom Evrope Amerike, ali i dalje ne može da zaboravi slike brutalnih ubistava u Gazi.
Nakon što je prošle godine u junu ostvario svoj san i pobedio, Mohammed Assaf koji je do tada pevao samo na svabdama, pobedio je u Idolu i potpisao ugovor za izdavanje svog prvog albuma. Inače, finale arapskog Idola pratilo je preko sto miliona ljudi. Ulaznice za njegove koncerte se rasprodaju za nekoliko dana, a njegovi hitovi su stigli čak i do Kanade Australije. U skoro svakom gostovanju u nekoj emisiji, uvek podseti gledaoce i svoje fanove na pakao koji je prošao dok nije stigao do ostvarenja svog sna.
„Do četvrte godine sam živeo u izbegličkom kampu Kan Junis u Gazi i gledao kako Izraelci ubijaju moje prijatelje i rođake. Životi nedužnih civila gasili su se pred mojim očima. Ne smemo da dozvolimo da se takve grozote ponove“ rekao je Assaf u jednom od intervjua. Prošlog leta, Mohammed je rizikovao život kada se uputio na audiciju za ovaj šou. Putujući iz Gaze u Egipat, proveo je dva dana zarobljen na granici, pa je na kraju zakasnio na početak audicije i ostao bez broja koji služi kao ulaznica.Pevao sam u hodniku, kada mi je nepoznati mladić prišao i dao mi svoj broj. Rekao je: „Ti zaslužuješ da uđeš u finale““ priseća se pevač. Slavuj iz Palestine, kako ga zovu fanovi, ubrzo je objavio album ASSAF koji je doživeo veliki uspeh čak i u Izraelu. Kao ambasador dobre volje UN, on često obilazi kampove u Gazi i nada se da će doprineti okončanju izraelsko-palestinskog sukoba.

POSLEDNJE VESTI