Search
Close this search box.

Moćna poruka najvećih holivudskih glumica o rasnim razlikama u Holivudu

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Naslovna strana posebnog, holivudskog izdanja magazina (foto: Vanity fair )

Od kako je počela sezona dodele nagrada u Holivudu, svima je na umu jedna tema – zašto među nominovanima nema više crnaca.

Neki su rekli da je razlog tome što jednostavno nisu bili dovoljno dobri u svojim ulogama ove godine, drugi da je taj problem prisutan godinama, ali da se ništa ne preduzima povodom njegovog rešavanja. Časopis Vanity Fair je na poseban način odlučio da u specijalom Holivudskom izdanju oda počast svim glumicama koje su ostavile neizbrisiv trag u kinematografiji 2015. godine.

Sve ove dame pstvarile su zapažene uloge u filmovima u 2015. godini (foto: Vanity fair )

Pet glumica nominovanih za glavnu žensku ulogu ove godine, Jennifer LawrenceCate Blanchett, Saoirse Ronan, Brie Larson i Charlotte Rampling, poziraju u crnim haljinama, a oko njih su i ostale kolegenice koje su se posebno istakle u filmovima protekle godine, takođe u toaletama crne boje: Rachel Weisz, Lupita Nyong’o, Alicia Vikander, Gugu Mbatha-Raw, Jane Fonda, Helen Mirren, Diane Keaton i Viola Davis, koja je nedavno osvojila Nagradu za najbolju glumicu u TV drami na dodeli SAG nagrada.

Viola Davis, zvezda serije 'How to get away with a murder' (foto: Vanity Fair)
Viola Davis, zvezda serije ‘How to get away with a murder’ (foto: Vanity Fair)

Zvezda serije Kako se izvući sa ubistvom o problemu raznovrsnosti u Holivudu kaže:  „Postali smo društvo trending tema. A raznovrsnost jednostavno nije takva tema“, kaže ona i dodaje: „Ja mogu da igram i Chekhova i Shakespeara i Millera. Nijedan glumac crnac ne postavlja sebi granice, bez obzira šta se dešava u Holivudu, ili sa Akademijom, oni će uvek naći način da budu sjajni. Oduvek jesmo i zauvek ćemo“, kaže Davisova i intervjuu za Vanity Fair.

Fotografije je uradila čuvena fotografkinja Annie Liebovitz.

POSLEDNJE VESTI