Prati nas

Film

Ne možete da ne pustite suzu: Ovo su najtužniji filmovi ikada

Ovi naslovi će vas sigurno rasplakati (foto: Imdb)

Ovi naslovi će vas sigurno rasplakati (foto: Imdb)

Nismo roboti. Imamo osećanja i ne možemo da gledamo samo akcijom nabijene nastavke rađene po stripu pune kompjuterskih efekata. Potrebno je i malo tuge, a zašto da ne i suza.

Dobra drama pogađa vas pravo u srce, bilo da je to priča o bolnoj vezi, borba oca za starateljstvo nad ćerkicom ili smeh malog dečaka koji odzvanja koncentracionim logorom. Ako vas ovi filmovi ne rasplaču i nateraju da se sklupčate i gledate u jednu tačku, onda ne znamo šta će.

Pijanista (2002)

(foto: Focus Features)

(foto: Focus Features)

Film je baziran na istinitoj priči o čoveku koji ceo Drugi svetski rat provodi sakrivajući se u ekstremnoj izolaciji. Wladyslaw Szpilman (Adrien Brody) je poljski pijanista, poreklom Jevrej, koji živi u Varšavi i koji posmatra kako se sve oko njega menja početkom rata. Sa porodicom se seli u jevrejski geto, ali se kasnije razvdaja od njih. Njegova lutanja po razorenom gradu i patnja u ovom tihom, bolnom filmu rasplakala su publiku, a Brodyju donela Oskara za najbolju mušku ulogu.

Zelena milja (1999)

(foto: Warner Brothers)

(foto: Warner Brothers)

Stephen King ne piše samo jezive priče poput Isijavanja ili It, već ume i dobro da rastuži čitaoce, kao što je slučaj sa romanom Zelena milja. Život grupe čuvara zatvora i osuđenika na smrtnu kaznu menja se kada upoznaju Johna Coffey (Michael Clarke Duncan), koji je osuđen zbog ubistva dve male devojčice. Ali da li taj dobroćudni div, naivan i magičan, zaista može biti ubica?

I dalje Alice (2014)

(foto: Sony Pictures Classics)

(foto: Sony Pictures Classics)

Alice, glavna junakinja koju glumi Juliane Moore, profesorka je na Univerzitetu Colombia. Nakon nekoliko epizoda dezorjentisanosti, njoj je dijagnostifikovan početni stadijum demencije. Film prati njenu borbu sa bolešću i uticaj koji Alchajmerova bolest ima na njenu porodicu. Bolna, emotivna priča sa kojom mogu da se poistovete mnoge porodice.

Najbolja noć (2009)

(foto: Barbarian Film Group)

(foto: Barbarian Film Group)

Borba jedne porodice da prebrodi smrt sina zakomplikuje se kada se pojavi njegova devojka i otkrije da čeka njegovo dete.

E.T. (1982)

(foto: Universal)

(foto: Universal)

Priča se postoje ljudi koji su odgledali ovaj film bez da zaplaču, ali niko ne zna ko su oni.

Rekvijem za snove (2000)

(foto: AllClip.net)

(foto: AllClip.net)

Ovaj ekstremno depresivan film Darrena Aronofkog praktično je jednoipočasovna reklama za borbu protiv narkomanije.

Svetlo između okeana (2016)

(foto: Heyday Films)

(foto: Heyday Films)

Glumci koji je u vezi u stvarnom životu, Michael Fassbender i Alicia Vikander, tumače ulogu bračnog para koji pronalazi napušenu bebu na moru i odgaja je kao svoje dete. Neočekivan kraj i preemotivni dokazi ljubavi garantuju da nećete moći da zaustavite suze.

Manchester na moru (2016)

(foto: Amazon Studios)

(foto: Amazon Studios)

Ovo je jedan od najbolje ocenjih filmova u poslednjih godinu dana, ali njegovo gledanje dolazi uz cenu: mnogo suza. Bol je glava tema ove drame o čoveku koji mora da se stara o sinu svog preminulog brata.

Put u nepoznato (2010)

(foto: Lionsgate)

(foto: Lionsgate)

Nicole Kidman dobila je niminaciju za Oskara kao majka koja ne može da se pomiri sa iznenadnom smrću sina. Film na nekoliko način opisuje kako se nosimo sa bolom, oprošajem i pitanjem kako nastaviti dalje.

Zovem se Sam (2001)

(foto: New Line Cinema)

(foto: New Line Cinema)

Sean Penn tumači ulogu oca zaostalog u razvoju koji mora da se izbori za starateljsvo nad ćerkicom koju brilijantno glumi Dakota Fanning. Suze će vam teći tokom celog filma, ali vredeće.

Društvo mrtvih pesnika (1989)

(foto: Touchstone Pictures)

(foto: Touchstone Pictures)

Mnogo emocija će vas obuzeti dok gledate ovu dramu o profesoru koji zauvek menja živote svojim učenicima i to zahvaljujući pesniku Waltu Whitmanu.

Lov (2012)

(foto: Imdb)

(foto: Imdb)

Mads Mikklesten glumi čoveka koji biva odbačen od prijatelja i društva nakon što je lažno optužen za zlostavljanje devojčice. Lov na njega u ovoj danskoj drami zaista je bolan i težak za gledanje.

Dok tebe nisam srela (2016)

(foto: MGM)

(foto: MGM)

Ne bi da odajemo radnju filma, ali će vam samo reći da će vas Emilia Clarke i Sam Claflin u jednom trenutku nasmejati do suza, a u drugom ćete ridati od tuge.

U potrezi za srećom (2006)

(foto: Columbia Pictures)

(foto: Columbia Pictures)

Podsetite sebe tokom gledanja ove inspirativne drame da je ovaj film snimljen po istinitoj priči i da ima hepi end. Ipak, nećete moći da ne zaplačete dok gledate Will Smitha kako se muči da prehrani sina.

P.S. Volim te (2007)

(foto: Cupid Distribution)

(foto: Cupid Distribution)

Ovaj film kao da je namerno snimljen da bi se žene širom sveta dobro isplakale. Priča prati mladu udovicu (Hilary Swank) koja nakon smrti muža dobija njegove ohrabrujuće poruke.

Devojka od milion dolara (2004)

(foto: Warner Bros)

(foto: Warner Bros)

Hilary Swank je borbena, siromašna bokserka koja od autsajderke postaje šampionka, međutim njen trijumf ćete zaboraviti kada vas zakuca preemotivni završenak ove sportske drame.

Do neba (2009)

(foto: Disney/Pixar)

(foto: Disney/Pixar)

Dok mnoge drame srceparajuće trenutke ostave za kraj, ovaj animirani film je naterao kako decu tako i odrasle da već u prvih 10 minuta potraže maramice.

Krive su zvezde (2014)

(foto: Twentieth Century Fox)

(foto: Twentieth Century Fox)

Kako dokazuje ova romantična drama, jedina stvar tragičnija od smrtno bolesnih tinejdžera su zaljubljeni smrtno bolesni tinejdžeri. U ovom filmu ih je dvoje, a glume ih Shailene Woodley i Ansel Elgort.

Život je lep (1997)

(foto: Miramax Films)

(foto: Miramax Films)

Italijanski film u režiji Roberta Benignija u kom je i glavni glumac, priča je o ocu koji na sve načine pokušava da sina nasmeje dok obojica preživljavaju horor nacističkog logora.

loading...
3 komentara

3 Comments

 1. Kk

  23. 04. 2017. at 14:43

  Krive su zvezde je glup i nerealan film koji je vise za napaljene tinejdzere i uopste nije zanimljiv. Preporucujem Pijanistu i Zovem se Sam.

 2. Castles

  23. 04. 2017. at 20:24

  Kada napišete ikada i stavite skoro sve filmove snimljene poslednjih tipa 5 godina… mislim, prvo istražite. Listu najtužnijih filmova, na kojoj nije Pariz Teksas je sastavljao neko ko se slabo razume u filmove.

 3. Ogs

  24. 04. 2017. at 09:53

  Fali “A walk to remember” koji je po mom mišljenju najbolji :)

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top