in ,

Odrasla je kao izbeglica, a sada je velika glumačka zvezda

Životna priča Asli Enver


Foto: Instagram

Glumica poreklom sa kipra Asli Enver važi za jednu od najpopularnijih turskih glumica svih vremena, iako su joj tek 34 godine.

Rođena je u Londonu, gde je živela do svoje 12 godine.

„Baka je šila odore za englesku vojsku pa su je Englezi pozvali u Englesku. Otišla je u London sa svojih šestoro dece. Otac je s bakom i braćom dugo živeo u Londonu. S druge pak strane, moje je majka jedinica i kada je završila školu, otišla je u London učiti engleski i upoznala tatu. Među njima se rodila velika ljubav,“ ispričala je glumica.

Asli je na Univerzitetu Haliç u Istanbulu diplomirala glumu. Uspon ka vrhu nije joj bio lagan budući da se bori s disleksijom, pa joj za svaki tekst treba nešto više vremena da ga nauči.

Foto: Instagram

U svemu joj je pomogla i majka.

„Mama me pitala želim li se baviti umjetnošću. Izabrala sam glumu. To mi se nije činilo loše. Poslala me na kurs. Tako da mi je ona pomogla,“ kazala je glumica.

Istanbulska nevesta otvorila joj je vrata za brojne uloge. Glumica je brzo došla do angažmana s najpopularnijim glumcima Turske poput Özcana Deniza i Meryem Uzerli, popularnom Hurem iz ‘Sulejmana Veličanstvenog’.

Foto: Instagram

Iza sebe ima i propali trogodišnji brak s glumcem i manekenom Birkanom Sokulluaom. Nakon razvoda 2015. je izjavila da više ne veruje u ljubav.

Trenutno je u vezi sa 38-godišnjim muzičarem Muratom Bozuom. Iako ju je ostavio pre venčanja, Asli mu je ipak odlučila da mu oprosti i da mu priliku.

Par se upoznao na snimanju filma ‘Brate moj’, a nakon dugogodišnje veze odlučili su se vjenčati. No samo nekoliko mjeseci prije vjenčanja, Murat ju je ostavio i pobjegao u Miami. Promijenio je i broj mobitela, a sve je to navodno napravio zbog njenih ljubomornih ispada. Navodno se pokajao zbog svega što je napravio, a glumica mu je pružila još jednu priliku. Kad nije na snimanju, onda se nalazi u nekom od azila za napuštene ljubimce jer obožava životinje. Izjavila je kako bi voljela imati vlastiti centar.