Premijera filma ‘Spomenik Majkl Džeksonu’

Najnoviji bioskopski hit. (foto: PR)
Najnoviji bioskopski hit. (foto: PR)

Sinoć je održana premijera filma Spomenik Majkl Džeksonu – ako je suditi po prvim reakcijama publike, film Darka Lungova će sigurano biti hit u domaćim bioskopima!

Film u trajanju od 95 minuta će u vama probuditi bujicu osećanja. Na najrealniji i najbrutalniji način približava gledaocima prvenstveno surovost malih varošica u Srbiji, koje su veoma zaostale i postale odsečene od većih gradova, dok sa druge strane kroz crnu komediju će vas slatko nasmejati. Cilj filma je da na što prikladniji način mlađim generacijama približi izgled života na selu u današnje vreme.

Producenti filma su Snežana Penev Darko Lungulov. Za scenario i režiju je takođe odgovoran Darko, dok su se među glavnim ulogama našli Boris Milivojević, Nataša Tapušković, Dragan Bjelogrlić, Toni Mihajlovski, Branislav Trifunović, Mirjana Karanović, Ljubomir Bandović, Marko Janketić, Emilija Terzić, Srđan Miletić, Ana Divac. 

http://www.youtube.com/watch?v=n45pj0TNVkE

Film Spomenik Majklu Džeksonu je svetsku premijeru imao na festivalu u Karlovim Varima a učestvovao je i na filmskim festivalima u Puli, Herceg Novom gde je dobio Grand Prix “Zlatna Mimoza” za najbolji film, Sarajevu, Zadru i Nišu gde je Boris Milivojević za ulogu Marka dobio Grand Prix NAISA za najbolje glumačko ostvarenje i nagradu kritike FIPRESCI Srbije. Film je prikazan i na Internacionalnom filmskom festivalu „Love&Anarchy“ u Helsinkiju, Raindance festivalu u Londonu, Internacionalnom festivalu u Hamburgu, Letscee filmskom festivalu u Beču gde je dobio Specijalno priznanje žirija i na Golden Orange festivalu u Antaliji.

“DA BI SE PODIGAO SPOMENIK POTREBAN JE … HEROJ”

J.Ž./Tračara.com

Povezane vesti