Otkrivamo tajne Survivora: Gledaoci besne zbog „nameštenih“ pobeda, a šta se dešava kada pobedi negativac?

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Survivor se sa uspehom emituje već više od 20 godina u mnogim zemlajam širom sveta, a moglo bi se reći da je ova emisija oblikovala mnoge rijaliti formate koji su došli kasnije. Ali, šta se dešava iz kamere? Otkrivamo vam.

Druga sezona Survivora u Srbiji bila je specifična po mnogo čemu, a pre svega zbog toga što je ovo prvi put da pobedi žena. Nataša Kondić odnela je pobedu nakon višemesečnog takmičenja, no izgleda da nije svima to palo lako.

Podigla se bura nezadovoljnih komentatora, koja tvrdi da takmičenje nije bilo pravedno.

Uprkos komentarima javnosti, produkcija stoji pri stavu da je sve legalno i da niko nema drugačiji tretman u ovom takmičenju.

Naravno, producenti emisije često usmeravaju takmičare u smeru za koji niko od nas ne zna – oni vedre i oblače i na osnovu te priče mi sklapamo sliku o takmičarima, koja nije uvek realna. A šta se dogodi kada podebi negativac u Survivoru?

To se dogodilo u prvoj sezoni američke verzije, daleke 2000. godine. Richard Hatch je takmičar koji je, uprkos negativnim osobinama, uspeo da odnese pobedu. Sklapao je saveze s takmičarima za koje je znao da ne mogu pobediti, iskorišćavajući njihovu nevolju za svoju korist. Hatch je organizovao spajanje između dve plemenske grupe, a zatim i uklanjanje preostalih članova nesretne manje grupe.

Richard Hatch u prvoj sezoni Survivora

Producenti Survivora su očekivali da će imati mnogo više kontrole nad ishodom emisije. Umesto toga, Hatch je nemilosrdno iskoristio format emisije. Survivor je bio takmičenje, ali on je otvoreno smatrao da je to igra koju treba pobediti. A pobediti igru koja se temelji na tome da vas ljudi vole (ili ne vole, što je često bio slučaj), uključuje mnogo manipulacije.

Producenti „Survivora“ nisu bili sigurni šta imaju u rukama kada je Richard Hatch pobedio u sezoni.
„Znali smo tajnu koju gledaoci nisu znali. Negativac će pobediti! Tako da smo svi bili zabrinuti, publika će biti s nama sve do kraja, a onda će mrzeti završetak. I to bi bio kraj emisije“, rekao je jedan od producenata.

POSLEDNJE VESTI