Počelo snimanje filma „S/kidanje“

Iako se u poslednje vreme često može čuti kako je srpska kinematografija u dubokoj krizi, u našoj zemlji se filmovi i dalje, uprkos svemu, snimaju.
Tako je ovih dana počelo snimanje filma S/kidanje, debitantskog ostvarenja reditelja Koste Đorđevića. Sudbinu troje mladih junaka koji se bore za ljubav, u ovoj crnoj komediji oživeće mlada glumačka ekipa: Nikola Rakočević (najpoznatiji po ulozi u filmu Šišanje), Dragana Dabović (Na terapiji) i Marko Janketić (Beli,beli svet), uz intrigantnu ulogu Nataše Janjić i podršku iskusnijih kolega – Seke Sablić, Bode Ninkovića i Nebojše Glogovca. Filmska priča prati sudbinu troje mladih junaka koji se bore za ljubav. Film podržava njihovo dostojanstvo provodeći ih i kroz apsurdne i tragikomične situacije i u samo jednoj noći njihove puteve ukršta. „Realistično tretiranje slike, apsurdnost dešavanja, prostorno-vremenski paralelizam – to su tri okosnice koncepcije ovog filma“, kaže reditelj. Ovaj projekat u produkciji Kinematograske kuće je podržan na konkursima Sekretarijata za kulturu grada Beograda, Filmskog centra Srbije i realizuje se uz podršku opština Palilula i Savski venac. Film će se snimati u aprilu i maju na lokacijama po Beogradu. Scenario za film, po ideji Koste Đorđevića, napisale su Neda Radulović i Biljana Maksić.

6 Responses

  1. Ovi novi filmovi sa amaterskim glumcima su uzasni,da kada god gledam nekako se jezim koliko lose glume…Stari filmovi sa starim dobrim glumcima su najbolji!

  2. @Jelenica90-Ajd da tebe vidimo kako glumis,pa cu ja tek onda da se jezim

  3. Samo nek’ se snima! :D Pa @Jelenica90 , umiru ti stari glumci (nažalost,naravno) i šta sad , treba prestati snimati ?! I ovi mladi su odlični, od-li-čni. Samo naprijed. :D

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

POSLEDNJE VESTI