Potpuni promašaji: Ovo su najgori filmovi u 2016. godini

Lista filmova koji su nas najviše razočarali u 2016. godini (foto: Disney)

U protekloj godini snimljeno je nekoliko sjajnih ostvarenja, ali i par potpunih promašaja. Nastavci koje niko nije želeo (Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows), akcioni spektakli od kojih se mnogo više očekivalo (Batman v Superman: Dawn of Justice) ili jednostavno filmovi koji nisu ni trebali da budu snimljeni.

Kraj godine se bliži i sezona nagrada polako se zahuhtava, te su strani mediji počeli sa pravljenjem lista najboljih i najgorih filmova protekle godine. Evo koji su to filmovi koji imaju najviše šansi da osvoje Zlatnu malinu.

5. Collateral Beauty (Skrivena lepota)

(foto: Warner Bros.)

Rekli bi da sigurno ne možete da pogrešite sa dramom koja ima ovako sjajnu glumačku ekipu (Kate Winslet, Will Smith, Helen Mirren, Keira Knightley, Edward Norton), ali ovde ipak ne štima. Priča o direktoru koji ne može da se izbori sa gubitkom i čiji prijatelji unajmljuju glumce ne bi li mu pomogli, ipak je previše izglancana da bi nam prenela poruku samo svi povezani i dočarala istinsku bol.

4. The Girl on the Train (Devojka iz voza)

(foto: Universal Pictures)
(foto: Universal Pictures)

Koliko god želeli da svaki sledeći triler sa disfukcionalnom glavnom junakinjom bude Iščezla, ovde to nije slučaj. A tema i te kako pruža materijal za sjajnu priču – tužna alkoholičarka (Emily Blunt) je možda svedok ubistva lepe plavuše koja je veoma povezana sa njom. Međutim, u liku Bluntove nema ničeg dubokog osim njegog mumlanja reči i zamagljenog pogleda. Kritičari se pitaju kako je reditelj uspeo da propusti svu misteriju koju je nosila knjiga po kojoj je rađen ovaj neinspirativni film.

3. Alice Through the Looking Glass (Alisa iza ogledala)

(foto: Disney)
(foto: Disney)

Još jedan potpuni promašaj i nastavak koji nije trebalo da bude snimljen. Loša adaptacija u kojoj je spektakl mnogo važniji od same priče, ali radi se uglavnom o tome da je Ludi Šeširdžija (Johnny Depp) na samrti i jedino odrasla Alice (Mia Wasikowska) može da mu pomogne. Ona se vraća u prošlost, nađe se u svađi crvene i bele kraljice (Helena Bonham CarterAnne Hathaway). Sa budžetom od 170 miliona i zaradom od samo 70, jasno se vidi da je film potpuni promašaj.

2. The Sea of Trees (More drveća)

(foto: A24)
(foto: A24)

Svake godine, veliki broj neutešnih duša odlazi u šumu Aokigahara u Japanu kako bi sebi oduzeli život, i ovu činjenicu reditelj Gus Van Sant pokušao je pretoči u dosadnu melodramu sa Matthew McConaughey u ulozi Amerikanca koji ne može da se izbori sa gubitkom. Junak kreće na dugačak put kako bi skratio sebi muke, ali upoznaje Japnaca (Ken Watanbe) koji ga uverava da je ipak život vredan življenja. Film je proglašen najgorim ostvarenjem na Kanskom festivalu 2015. godine, godinu dana kasnije našao je svoj put u biskope, ali kritika ga je ocenila kao jednoličan i bez emocija.

1. The Divergent Series: Allegiant 

(foto: Summit)
(foto: Summit)

U trećem nastavku franšize koja je pokušala (bezuspešno) da nastavi tamo gde su stale Igre gladi, Tris (Shailene Woodley) od akcione heroine postaje lakoverna dosadnjakovićka koja se i dalje bori za slobodu u distopijskom Čikagu. Iako još nije savladala kako da namesti pristojnu frizuru, ona bez problema upravlja najsavremenijom letelicom. Koliko je ova franšiza dosadila publici, a i samim glumcima, govori podatak da poslednji deo neće biti čak prikazan ni u bioskopima.

I zvanično najgori film ove godine je Suicide Squad

(foto: Screenshot)
(foto: Screenshot)

Ceo svet je sa nestrpljenjem čekao dugonajavljivani film od superzlikovcima DC Comicsa okupljenim na jednom mestu i želeo da vidi mračnu, epsku priču u stilu Dark knight trilogije Christophera Nolana. Međutim, reditelj David Ayer dao je publici laganu i uopšte nedovršenu priču  bez ikakve prave premise, čisto da bi zavovoljio i one mlađe od 13 godina. Niko od zlikovaca nije pokazao ništa od onog što strip pruža, a samo je Margot Robbie jedina tek malo unela neki ludački ton kakav bi ceo film trebalo da ima.

Da li se slažete sa ovom listom stranih kritičara i koji je po vama najgori film protekle godine?

Povezane vesti

Back to Top