in

Sandra Bullock je najplaćenija glumica na svetu!


Najplaćenija u Holivudu
Najplaćenija u Holivudu

 

Američki magazin Forbes objavio je listu najplaćenijih glumica u Holivudu u 2014. godinu, a na prvom mestu sa zaradom od 51 milion dolara nalazi se Sandra Bullock.

U poređenju sa 10 najplaćenijih glumaca, koji su ukupno u 2014. zaradili 419 miliona dolara, žene zarađuju znatno manje, pošto je 10 najplaćenijih glumica na svetu inkasiralo 226 miliona dolara.

Za prvo mesto na listi, Bullock najviše treba da zahvali filmu Gravitacija koji je zaradio više od 700 miliona dolara. 50-ogodišnja glumica je potpisala poseban ugovor sa filmskom kućom koji joj garantuje visok procenat od zarade tog filma.

Na drugom mestu nalazi se  Jennifer Lawrence koja je zaradila 34 miliona dolara, a za njom je Jennifer Aniston sa zaradom od 31 milion.  Gwyneth Paltrow je četvrta sa zaradom od 19 miliona dolara, na petom mestu sa 18 miliona je Angelina Jolie, koliko je inkasirala i šestoplasirana Cameron DiazScarlett Johannson zaradila je 17 miliona i pozicionirala se na sedmom mestu. Za njom su Amy AdamsNatalie Portman Kristen Stewart.

Redakcija Tracara.com
Foto: Tvguide.com