Srpski glumac dve godine vodi borbu sa opakom bolešću: Zbog raka izgubio 30 kg

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Tihomir Arsić pojavio se danas na svečanosti povodom promocije najmlađih oficira na kojoj je recitovao. On se veoma dugo nije pojavljivao u javnosti, a sve zbog bolesti.

Publika ga je pre dve godine poslednji put gledala na malim ekranima i to u serijama “Urgentni centar” i “Ubice mog oca”, a baš pred snimanje filma o čoveku koji umire od raka otkrio je loše vesti.

Foto: Screenshot

On je za Blic ispričao da boluje od raka pankreasa i da mu je veoma teško da sada ide na hemoterapije dok vlada pandemija.

“Čuvam se, ali to bi bilo jako teško za mene ukoliko bih se zarazio. Striktno vodim računa o merama opreza, primam hemoterapiju i puno se vodi računa da se ne uvuče korona, jer bi to bilo kobno za mene. Mada crne prognoze za nas besmrtne ne važe. Uživam u životu i treba da se desi nešto ovako da bismo shvatili koliko je recimo lepo kad pada kiša.”

Otkrio je i zbog čega je prihvatio da bude deo promocije najmlađih oficira Vojske Srbije.

“Borim se sa ovom teškom bolesti, nisam pričao o tome, ali sam dobio sada ponudu koju nisam mogao da odbijem. Veoma sam zadovoljan što sam bio deo ceremonije, ja sam od onih konzervativnih tradicionalista koji poštuje uniformu i čast mi je da radim za vojsku pogotovo u ovoj situaciji kad se dostojanstvo i imidž vraća ka onome što je nekad simbolizovalo status oficira u društvu, oni su nekad bili najobrazovaniji i najnapredniji sloj društva,” rekao je Tihomir.

Otkrio je i čime se sada bavi.

“Sada imam 30 kilograma manje, već dve godine se borim sa tim. Nisam pričao o tome, ali nisam ni krio jer nisam nešto ni bio u žiži interesovanja javnosti. Glumom se nisam bavio dugo, a sad sam pri Vladi Srbije, radim kao specijalni savetnik u Ministarstvu za kulturu. To radim diskretno i trudim se da se bavim kulturom koliko je moguće, a ne uplitati se u politiku.”

Tihomir Arsić je srpski pozorišni, televizijski i filmski glumac prepoznatljiv po ulogama u filmovima „Dečko koji obećava“, „Veliki transport“, „Igmanski marš“, „Pejzaži u magli“ i drugima, dok ga je televizijska publika ga je nedavno gledala u ulozi fudbalskog menadžera Barona u popularnoj seriji „Ubice mog oca“. Rođen je 21. jula 1957. godine u Zemunu.

Bio je u braku s pevačicom Biljanom Krstić s kojom ima dve ćerke, Milicu i Lenku. Od 2011. godine je u braku s balerinom Jelenom Ćosić s kojom ima ćerku Veru i sina Arsenija. Živi na relaciji Beograd – Belanovica.

Povezane vesti

Back to Top
close

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.