in

Srpski košarkaš za 15 miliona evra kupio vilu Josipa Broza Tita na Zlatiboru

Nikola Peković već godinama ulaže i radi na urbanizaciji Zlatibora, a nedavno je na spisak svojih nekretnina dopisao i vilu Josipa Broza Tita u naselju Palisad.

Košarkaš planira da renovira ovo kulturno dobro i pretvori ga u muzej, a na placu veličine od oko dva hektara, na kome se nalazi ova kuća, uveliko gradi luksuzni apartmanski kompleks u koji je, uložio oko 15 miliona evra, prenosi „Kurir“.

Dnevni list je do ove informacije došao u toku posete jednoj od najposećenijih srpskih planina.

Meštani su otkrili i da je Nikola sa renoviranjem vile počeo još prošlog leta, ali je morao da dobije saglasnost kraljevačkog Zavoda za zaštitu spomenika kulture.

On je svu dokumentaciju uredno dostavio opštinskoj upravi u Čajetini kako bi dobio građevinsku dozvolu, koja mu je i izdata, a gradnja se odvija u skladu sa planom generalne regulacije i propisa.

Ovo nije prva građevina koju peković poseduje na Zlatiboru. Još 2016. godine Nikola je postao vlasnik placa veličine 1,2 hektara u centru Zlatibora, kod autobuske stanice.

Kako dalje govore meštani, Nikola planira da tu sagradi i tržni centar. Za ovaj plac on je dao tri miliona evra, a njegova firma podnela je zahtev opštini Čajetina da se ne izmešta cela autobuska stanica, već da osam od ukupno 80 perona ostane pred njegovim objektima.

Za Nikolu Pekovića se tvrdi da očigledno voli kuće bivših predsednika, jer je 2016. godine kupio vilu Slobodana Miloševića u Tolstojevoj 33 na Dedinju. Nije poznata tačna suma koju je izdvojio za ovu nekretninu, ali, prema nekim informacijama, sada pokojna Mirjana Marković za vilu je tražila više od dva miliona evra.