in

Zašto Natalie Portman ne čuva Oskara na vidnom mestu?


Uživa u glavnom gradu Francuske daleko od elitističkog NJujorka (foto: The Hollywood Reporter)
Uživa u glavnom gradu Francuske daleko od elitističkog NJujorka (foto: The Hollywood Reporter)

Natalie Portman se ostvarila kao glumica u brojnim filmovima, počevši od Ratova zvezda, preko Bliskosti, V kao Vendeta Gojinih duhova, do Oskarom nagrađenog filma Crni labud. Međutim, iako je ostvarila san svake glumice da dobije ovaj trofej za najbolju žensku ulogu, glumica je u najnovijem intervjuu rekla da joj to znači jako malo u životu.

„Ne znam ni gde mi se nalazi taj Oskar. Verovatno je na nekom sigurnom mestu. Ne znam. Nisam ga videla odavno. Čitala sam priču o Avramu svom 4-godišnjem sinu Alephu i učila ga tome kako ne treba obožavati lažne idole. A taj zlatni čovečuljak je, upravo, to. Obožavati Oskara znači obožavati lažne idole. Zato se i ne nalazi na bilo kom vidnom mestu. Oskar je lažni idol“, objasnila je glumica izrealskoj porekla, rođena u Jerusalimu, kojoj religija zauzima veoma bitno mesto u životu.

Ona sa svojim sinom i mužem, koreografom Benjaminom Millepiedom, živi u Parizu i trenutno je posvećena svom režiserskom debiju. Ona će se na Kanskom festivalu pojaviti sa filmom Priča o ljubavi i tami koji se bazira na memoarima Amosa Oza, a pokriva njegov život od detinjstva do britanskog mandata za Palestinu i prvim godinama Izreala.