Prati nas

Kylie Jenner postaje najmlađa milijaderka na svetu

Extra

Kylie Jenner postaje najmlađa milijaderka na svetu

Pre pet godina, Kylie Jenner bila je obična srednjoškolka, koja je dane provodila objavljujući fotografije na tumblru i s vremena na vreme pojavljujući se u seriji U korak sa Kardašijanovima.

Danas, specijalizovani magazin Forbes objavio je priču o mladoj vlasnici make up imperije, navodeći da se njeno bogatstvo procenjuje na 900 miliona dolara, što je čini najbogatijom članicom Kardashian-Jenner klana (bogatstvo njene sestre Kim Kardashian West procenjuje se na 350 miliona).

Ona je na dobrom putu da postane najmlađa milijarderka ikada (koja je do milijarde došla sama.) Trenutno ovaj rekord drži Mark Zuckerberg, koji je milijarder postao sa 23 godine.

Iako Forbes koristi termin kojim naznačava da je Kylie do bogatstva došla sama (self-made), mnogi kažu da je njoj dosta pomoglo to što je rođena u prvoj američkoj reality porodici.

I to je nije netačno, no tek deo njenog bogatstva čine sponzorski ugovori i reklamiranja: samo 100 miliona inkasirala je kao zaštitno lice različitih brendova i pojavljivanja u reality seriji. Ostatak – i to daleko veći, oko 800 miliona, prava je vrednost njene kozmetičke kompanije Kylie Cosmetics, koju u njenom stoprocentnom vlasništvu, a koju je osnovala pre dve godine.

Brzina kojom je Kylie uspela da se obogati – zaradila je skoro 630 miliona od prodaje kozmetičkih proizvoda – govori o moći društvenih medija koji značajno utiču na bogatstvo poznatih i slavnih danas.

2 komentara

2 Comments

 1. lulu

  11. 07. 2018. at 23:54

  Ona ne bi mogla ništa da proda da joj nije bilo mame, sestara i ludog oca. Klinke su kupovale njene proizvode na treptaj oka i niko drugi do klinke. Nisu društvene mreže tu toliko pomogle koliko kablovska televizija i to što njihov šou traje 12 godina. To je jedinstven slučaj u svetu kao mnogo toga vezano za Kardašijan porodicu, tako da taj uspeh ne verujem da iko više može da ponovi.

 2. Countess

  13. 07. 2018. at 13:26

  Da li ijedan čovjek na svijetu do milijarde (bilo čega) može doći SAM? To bi bilo prosto nemoguće jer vojske robova rade za njih 24h dnevno – počev od služavki, kuvara, čistačica, dadilja, stilista, šminkera, asistenata, šofera…sve do zadnjeg radnika koji radi po 10 sati dnevno u proizvodnji one njene šminke. Šta bješe ona radi? Slika se za instagram i skuplja pare na gomilu! Kakav uzor danas jedan moderni robovlasnik može biti nekome? Pritom, iskompleksirana do bola, promijenila lični opis koliko samu sebe voli.

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Iz kategorije Extra

Poslednje vesti

Reklama

Teenstar.rs

  Feed has no items.

Popularno

To Top