Connect with us

Pampers druženje: Briga o bebinoj koži na adekvatan način
Vesti

Pampers druženje: Briga o bebinoj koži na adekvatan način

Danijela Jankov- jedna od učesnica Pampers druženja

Poznati brend bebi pelena Pampers i ove godine na jednom mestu okupio je stručnjake i mame koji su jedno svoje prijatno posle podne posvetili priči o Pampers Premium Care pelenama i kako ovaj popularni brend pelena omogućava najbolju negu bebinoj koži i omogućava koži da diše.

Pored cenjenih stručnjaka i brojnih mama, razgovoru o bitnim temama za zdravlje bebine kože pridružila se je još jedna novopečena mama, poznato lice televizije Prva, Danijela Jankov. 

Stručnjaci potvrđuju uverenje mama da svež vazduh doprinosi poboljšanju bebine kože. Pampers se udružio sa dr sc med Nevenka Raketić- specijalistom pedijatrije i imunologije, psihologom Dr Svetlanom Zdravković- doktorom psihologije i jungovskim analitičarem i dermatologom Prim. dr Goranom Isailović. Zajedno sa vama drage mame, obezbedićemo nove savete i tehnike koje će vam pomoći da održe idealne uslove za bebinu kožu.

Za bebe je mnogo važan boravak na svežem vazduhu. Kako sve svež vazduh moze da doprinese bebinoj koži?

Takodje za bebe je neophodan boravak na Suncu, pre svega zbog cirkadijalnog ritma, odn. regulacije spavanja i budnog stanja, kao i zbog vitamina D koji se pretvara u aktivan oblik tek nakon izlaganja sunčevim zracima, pa ga zato i zovu „Sunčani vitamin“. Vitamin D je važan zato što podstiče rast kostiju i zuba, a njegov nedostatak dovodi do nastanka rahitisa kod dece. Ne nalazi se u dovoljnim količinama u majčinom mleku, uglavnom je sastavni deo mlečnih formula, ali se u oba slučaja preporučuje davanje preparata vitamina D. Poslednjih godina se otkrivaju nove uloge vitamina D, pre svega da podstiče umnožavanje ćelija imunskog sistema i stvaranje jedine antimikrobne supstance koju sintetiše ljudski organizam pod nazivom katelicidin. Sa druge strane vitamin D pojačava programiranu ćelijsku smrt tumorskih ćelija i time sprečava maligne bolesti. Takođe vitamin D smanjuje hronično zapaljenje, što se posebno odnosi na alergijske bolesti kao što su alergijska kijavica ili astma, kao i neke autoimunske bolesti. Iz svih navedenih razloga, preporučuje se što duža primena preparata vitamina D, najmanje do kraja treće godine. Najviše 20 minuta direktnog izlaganja Suncu lica i ruku je dovoljno za stvaranje vitamina D, objašnjava doktorka Raketić i dodaje:

Pročitajte još i:  Dr House kao mlada!

Kada počnu hladni zimski dani, roditelji za šetnju obuku svoju bebu kao malog astronauta. Korisno je znati da bebu za šetnju u zimskom periodu treba obući slojevito i obavezno staviti kapu koja pokriva uši, rukavice i šal. Za dete je komfornije da u hladnim danima nosi debelu jaknu i pantalone, a da se u kolicima pokrije prekrivačem, nego da nosi odelo iz jednog dela, tzv. skafander, u kome može da joj bude pretoplo. S obzirom da je bebina koža izrazito osetljiva, pre polaska u šetnju na lice treba staviti zaštitnu emolijantnu kremu ili ukoliko je sunčano kremu za bebe sa visokim zaštitnim faktorom.

Oko presvalačenja beba, pedijatar kaže:

Kao pedijatar preporučujem čestu promenu pelena, posebno u prvim mesecima života. Pelene se prvo menjaju na dva sata, a zatim po potrebi, nakon svake stolice ili na 3 do 4 sata. Iako je   bebina koža mekana i svilenkasta, savršena u svakom pogledu, ona je u pelenskom delu vrlo osetljiva, pre svega zbog stalnog kontakta sa urinom i stolicom, a takođe i zbog toga što je pelenski deo stalno prekriven i nije dobro ventiliran. Zbog toga je veoma važan izbor pelena, a Pampers Premium Care je kvalitetna i prozračna pelena koja odgovara nežnoj bebinoj koži. Postoji u svim veličinama i zahvaljujući propustljivoj tehnologiji ova pelena ima mikropore za razmenu vazduha koje obezbeđuju idealan nivo vlažnosti za bebinu kožu u peleni. U unutrašnjem i spoljnem sloju je ova pelena napravljena super mekanih materijala poput pamuka, pružajući bebinoj koži nežnu zaštitu koja joj je neophodna za osećaj komfora i  lagodnosti.

Danijela Jankov i Pampers stručnjaci

Psiholog doktorka Svetlana Zdravković sa svog aspekta govori o Pampers Premium Care-u:

Još nešto o značaju maženja i stimulacije kože za pravila razvoj telesne sheme, prihvatanje tela i intenziviranje osećaja živosti i bazičnog poverenja. Novi Pampers premium care proizvod koji zadovoljava najviše dermatološke kriterijume, takođe sa sobom donosi i mnogo benefita koji se tiču optimalnog psihološkog stanja bebe i malog deteta.

Postojanje dovoljno svežeg vazduha unutar pelene pruža detetu osećaj nesputanosti i konfora. Elastične strane – Elastične strane Pampers Premium Care pelena dizajnirane su kako bi bebu oslobodile crvenih tragova od pelene.

Sloboda pokreta, zajedno sa odsutvom negativnih stimulusa ( kao što su preterana pripijenost pelene koja ne dozvoljava koži da diše, a samim tim često dovodi do iritacije kože i uznemirenosti deteta) daje bebi doživljaj slobode i prijatnosti koji pozitivno utiču na njeno psihičko stanje.

Zadovoljenje ovih bazičnijih potreba i nepostojanje nervoze izazvane korišćenjem neadekvatnih pelena u kojima koža ne diše dovoljno, blagotvorno deluje na bebino raspoloženje. To onda stvara povoljne uslove i motiviše dete da se uključuje u kreativnu igru koja joj pruža mogućnost da usvaja nova znanja i savladava nove veštine.

Pampers Premium Care obezbedjuje osećaj svežeg vazduha na bebinoj koži čak i kada je u pelenama. Dermatolog Gorana Isailović odgovara na pitanja majki –  kako:

Pročitajte još i:  Upoznajte DJ Milinku!

Jedinstveno DryMax™ jezgro – Jedinstvena DryMax™ tehnologija znači da su Premium Care pelene naše najsuvlje i najtanje pelene, klinički testirane da održe bebinu kožu suvom čak i do 12 sati

Jedinstveni sloj poput pčelinjeg saća – Pampers Premium Care su jedine pelene sa slojem poput pčelinjeg saća u veličinama 1, 2 i 3 koje upijaju vlagu i oslobađaju bebinu nežnu kožu.

Sve informacije o Pampers proizvodima nađite na njihovoj zvaničnoj FB stranici www.facebook.com/MaminSvet .

Loading...
3 Comments

3 komentara

 1. Jovan

  22/11/2013 at 4:52 pm

  Lepo stvarno, ali zaista nisam mogao sve da čitam.

 2. bojana

  22/11/2013 at 8:38 pm

  Gorana Isailovic najbolji dermatolog!

 3. skandalka

  22/11/2013 at 8:49 pm

  @Bojana: Da li mozes da mi kazes kako da dodjem do doktorke Gorane? Ako imas iskustva…

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top