Prati nas

Predstavljeni rezultati studije “Istine o srpskoj mami”

Vesti

Predstavljeni rezultati studije “Istine o srpskoj mami”

“McCann Truth Central Beograd” predstavio istraživanje o savremenoj srpskoj majci

“McCann Truth Central Beograd” predstavio istraživanje o savremenoj srpskoj majci

Kreativna agencija McCann Beograd i njen ekspertski centar McCann Truth Central Beograd  predstavili su rezultate istraživanja Istine o novoj srpskoj mami. Tim povodom organizovana je panel diskusija, na kojoj je su učesnici rezultate studije mogli da uporede sa svojim ličnim iskustvom.

NOVA SRPSKA MAMA NIJE SUPER MAMA, ONA JE PAMETNA MAMA

NOVA SRPSKA MAMA NIJE SUPER MAMA, ONA JE PAMETNA MAMA

Na panel diskusiji govorile su mame, Ana Sofrenović, glumica, Suzana Trninić, autorka i voditeljka emisije Kažiprst na TV B92, Ljubinka Zarubica, direktorka Funkcije za marketing i razvoj za privatne korisnike u kompaniji Telekom Srbija, Tijana Vraneš, psiholog psihoterapeut, Maja Lalić, arhitekta i osnivač organizacije Mikser, Katarina Pribićević, direktorka strateškog planiranja u agenciji McCann Beograd i jedan tata, Andrija Gerić, trofejni odbojkaš i bivši reprezentativac. Učesnici su se složili da je model majke sa kojom su odrastale generacije, sada promenjen i da je tehnološki razvoj, ali i mogućnost lakšeg pristupa informacijama značajno uticao na način razmišljanja savremene srpske mame.

andrija geric

Andrija Gerić i Tijana Vraneš

„Osnovna razlika između srpskih, savremenih mama i mama u svetu je način na koji one organizuju svoje vreme, tj. porodične i poslovne obaveze i vreme koje izdvajaju za sebe. Rasprostranjenost digitalnih tehnologija u razvijenim zemljama olakšali su mamama balansiranje između različitih uloga i odgovornosti koje imaju” kaže Katarina Pribićević iz agencije McCann Beograd i dodaje da u Srbiji, i pored promena i značajnih pomaka u korišćenju novih tehnologija samo devet odsto mama smatra sebe tehnološkim ekspertima, za razliku od 25 odsto na globalnom nivou. Međutim, iako kažu da nisu eksperti, čak 89 odsto srpskih mama smatra da im tehnologija olakšava život. To nam govori da im tehnologija pomaže da budu bolje mame, ali i da još uvek ne koriste prednosti tehnologije kao što čine mame u razvijenijim državama.

ana sofrenovic

Ana Sofrenović

Savremena mama žonglira sa mnoštvom obaveza svakodnevno. Koliki je pritisak na mamama da postignu sve sada i odmah, posao, brigu o deci i mužu, sređenu kuću, odličan izgled i uvek dobro raspoloženje? 63 odsto ispitanih žena u svetu misli da je pritisak preveliki, dok u Srbiji taj procenat iznosti 79 odsto. Globalno istraživanje pokazuje da 65 odsto intervjuisanih žena odbija ideju o super mamama. Slična situacija je i u Srbiji, gde 67 odsto savremenih srpskih mama ne smatra da je super mama. Ona sebe vidi jednostavno, kao pametnu mamu. Majke danas žele da njihova deca imaju realnu sliku o tome ko su one u celini, uključujući i njihove mane i mogućnosti.

Više informacija o radu McCann Truth Central Beograd ekspertskog centra moľete dobiti na sajtu kreativne agencije McCann Beograd  i zvaničnoj stranici.

Istine o srpskoj mami

Istine o srpskoj mami

istina o mamama

Zanimljivi panel i učesnici

suzana trninic

Suzana Trninić

Redakcija Tracara.comKlikni da komentarišeš

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top