Prati nas

Rani radovi: Evo šta je Joksimović radio pre nego što se proslavio!

Extra

Rani radovi: Evo šta je Joksimović radio pre nego što se proslavio!

Željko počeo kao folk kompozitor (foto: Facebook)

Željko počeo kao folk kompozitor (foto: Facebook)

Željko Joksimović nije oduvek komponovao pop. Šta više, pre vrtogavog uspeha koji mu se dogodio, Joksimović je komponovao i folk pesme, piše Kurir.

Tako je 1996. godine Željko uradio narodnjački album za pevačicu Rozitu Trajanović, inače majku bivše učesnice Farme Sare Trajanović. CD se zvao Ovo malo duše i objavila ga je kuća Južni vetar. Osim što je pisao pesme za Rozitu, Željko, joj je pevao i prateće vokale, što je za Kurir ona i potvrdila.

Pogledajte snimak Rozite i pesme Čekala sam dugo koju je Joksimović napisao i aranžirao. Da li vam se dopada kako Joksimoviću leži folk žanr?

Loading...


5 komentara

5 Comments

 1. M

  25/04/2015 at 1:44 am

  A dje je snimak?

 2. El muchacho

  25/04/2015 at 10:43 am

  Koja slika na naslovnoj za ovu vest ahahahaha
  Nema sta da ga bude blam, covek je svestran i na koncertima posle svojih pesama uzme harmoniku i svira stare narodne i izvorne. A inace on i danas komponuje za Harisa i Halida, koji ako se ne varam nisu zabavnjaci :)

  Ne bojim se ja za njega

 3. Saska

  25/04/2015 at 10:47 am

  Rani radovi? To obicno stavite kad je neka golotinja i sramota. Zeljko nije krao, ubijao, silovao … imao je blizu 30 godina kad se proslavio, tako da je verovatno imao zivot pre toga. Zavrsavao skolu, dobio dete s prvom zenom, a tako i treba.

 4. Anonimus

  25/04/2015 at 2:51 pm

  Hahahaha, muchacho do suza xDxD
  Bas su uskladili pocetnu fotku sa kadrom iz spota. HAHAHAHAHAAH bow down zeljkoo

 5. Sminkerica

  25/04/2015 at 3:04 pm

  On je bio gost na koncertu Zorice Brunclik, rado pravi muziku za narodnjake, stvorio je balkan projekat, na koncertima svira etno, izvornu muziku i pesme novije aranzmane koje je radio za kolege, samo sto se eto licno odlucio da peva zabavnjake.
  Za razliku od Aleksandre Radovic koja je ispala nevidjeni licemer, Zeljko nikad nije rekao da ima nesto protiv narodne muzike, niti se iste stidi u svom opusu !
  Stavise, poceo je svirajuci harmoniku kao klinac.

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top