in

11 činjenica koje potvrđuju da je novi deo Fantastičnih zveri – fantastičan!


Fantastične zveri stigle su u bioskope!

Stigao je novi nastavak Fantastičnih zveri, kojim je J.K. Rowling definitivno je uvrstila sebe među najznačajnije stvaraoce novijeg doba.

U novom nastavku Fantastičnih zveri, pratimo Salamandera Scamandera i Albusa Dumbledorea u nastojanjima da stanu na kraj mračnom čarobnjaku Gellertu Grindelwaldu. U knjizi Harry Potter i Relikvije smrti čitaoci su mogli saznati da su Albus i Gellert nekad bili vrlo bliski, pre nego što su postali najgori neprijatelji.

Radnja ovog nastavka je puno dinamičnija. A uz sjajan scenario i režiju, ono što dodatno pojačava doživljaj filma je kostimografija i scenografija. Osećaj magije je gotovo stvaran. Odlična ekipa koja stoji iza filma naslućuje kako je drugi nastavak Fantastičnih zveri prava filmska poslastica koja se nikako ne sme propustiti.

Film je u bioskope stigao 15. novembra, a u nastavku pročitajte neke interesantne činjenice koje su obeležile snimanje ovog filma.

Jude Law našao se u ulozi mladog Dumbledorea , a u filmu se takođe pojavljuju neka dobro poznata lica iz Harry Potter franšize.

Jude Law u filmu

Rowling se lično obratila Johnnyju Deppu i ponudila mu ulogu Grinderwalla uz naglašavanje da ima potpunu slobodu da iznese lik na svoj način. „Zaista sam bio dirnut njenom rečenicom da jedva čeka da vidi kako ću izneti taj lik. Jako sam srećan da mi veruje“ , izjavio je glumac.

Štap koji koristi Jude Law je napravljen kompjuterski! Originalni štap koji su želeli da koriste tokom snimanja izgledao je previše slično štapu starijeg Dumbledora koji on u tom trenutku u prošlosti nije imao, tako da je produkcija na kraju ipak odlučila da ga napravi kompjuterski.

Lik Zoe Kravitz jedna je od predstavnica tamnoputih zena u filmu. Nije tajna da razlicitost nije bila jača strana u prethodnih franšizi JK Rowling, pa se ovo može smatrati istorijskim korakom.

Zoe kao Leta Lestrange

Možda deluje iznenađujuće, ali ovo nije prvi put da je ceo film posvećen Grinderwallu, on je oduvek bio značajan deo Harry Potter istorije i kao takav se prvi put pojavio u filmu Harry Potter i kamen mudrosti. 

Postoji još jedna interesantna činjenica vezana za Lawov lik, a to je da je on jedini koji nije morao da ide u školu kako bi naučio da koristi svoj magični štapić.

Grinderwall ima dva različita oka, a ovo je bila isključivo Deppova ideja. „Osećam se kao da ovaj lik nije samo jedan. On je dve osobe. Poput blizanca. Svako oko ima svoj zasebni um“, izjavio je za Entertainment Weekly.

„Dva različita oka predstavljaju dva različita uma“ , tvrdi Johnny Depp.

Iako je Depp deo ovog projekta već nekoliko godina, njegova uključenost u film izazvala je burne i kontraverzne rekacije ove godine zbog navoda da je zlostavljao svoju bivšu suprugu Amber Heard. Fanovi su doveli u pitanje njega kao izbor za glavnu ulogu, ali je Rowling stala u njegovu odbranu.

Zadovoljni smo našim prvobitnim odabirom uloga i držaćemo se toga. Znam da mnogi neće biti zadovoljni ovom odlukom, ali moramo se držati onoga što smatramo ispravnim“, glasio je deo izjave za medije koju je spisateljica dala.

Autorka je nedavno objavila da je Dumbledor gej. Iako nije tako eksplicitno predstavljen u ovom filmu, ne znači da fanovi franšize to ne mogu očekivati u daljim nastavcima.

Obzirom da je film nazvan Fantastične Zveri fanovi mogu očekivati i dva nova bića u filmu. Prvi je Kelpie, vodeno stvorenje koje menja oblik, a drugi je Zouwu, stvorenje koje može putovati miljama u toku dana.

Radnja drugog dela filma smeštena je u Parizu, dok je radnja prvog bila u Njujorku. Neki fanovi veruju da je Rowling dala nagoveštaje i za gradove iz ostalih delova franšize a ima reči i o Nemačkoj.

Pored svih neverovatnih stvari koje nas očekuju u novom nastavku, spremni smo i za treći deo koji već ima svoj datum izlaska, a to je ni manje ni više nego 20. novemar 2020. godine.