Prati nas

Extra

Aleksandra Kovač nominovana za prestižnu filmsku nagradu u Velikoj Britaniji

Bravo!

Bravo!

Aleksandra Kovač, kantautorka i sudija popularnog tv formata X Factor Adria komponovala je muziku za animirani film  Separate lives režiserke Majre Ernandez Rios. Ovaj film, i Aleksandra kao deo autorskog tima, su nominovani za prestižnu nagradu BAFTA Scotland u kategoriji New Talent Award!

Aleksandra je na ovom filmu radila tokom svoje magistrature na Edinburg univerzitetu prošle godine, kada je film i premijerno prikazan na Edinburgh Film Festivalu!

“Zahvalna sam i počastvovana što sam nominovana sa mojim kolegama saradnicima koji su radili na filmu, jer samo autori koji se ističu visokim umetničkim vrednostima i tehničkim standardima mogu biti nominovani za ovu prestižnu nagradu koju dodeljuje Britanska akademija za film i televiziju! Muziku sam radila u Edinburgu prošle godine, a pored gudačkih i duvačkih instrumenata, i mojih vokala koji su sastavni deo muzičke partiture, koristila sam i semplove cvrkuta ptica koje sam snimala uživo na terenu i to na Arturovom vrhu na 450m u Edinburgu!” kaže Kovačeva.

Muziku za film je producirao Aleksandrin dugogodišnji muzički saradnik Roman Goršek, a ovo je prvi put da je neko iz Srbije nominovan za ovu prestižnu nagradu!

1 komentar

1 komentar

  1. ich

    26. 03. 2015. at 00:14

    I sta reci BRAVO
    A komentara nema, cestitki auch, na sta je spao svet i vrednovanje pravih vrednosti. Nadam se da ce se covecanstvo okrenuti pravim vrednostima i ljudima koji intelektualno i sa darom dostizu uspehe internacionalne

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top