Andy Murray otkriva kako je očinstvo uticalo na njegovu igru

(foto: Men's Health)
Andy sa suprugom Kim (foto: Wenn)

Teniser Andy Murray nedavno se fotografisao za magazin Men’s Health i dao intervju u kome je otkrio nekoliko  stvari o sebi, koje su dosad bile manje poznate javnosti.Murray je proteklih par godina doživeo mnogo toga, a najvažnija uloga u kojoj se ostvario jeste uloga oca. Pre dve godine je išao na operaciju zbog povrede leđa, ali je pokazao da se vratio u formu pobedivši Richarda Gasqueta na Roland Garosu.

(foto: Men’s Health)

Murray je priznao da nakon operacije nije mogao a da ne zaigra tenis bar na kratko. “Dve nedelje nisam u ruci imao lopticu i to je bilo najduže koliko nisam imao bilo kakav kontakt sa tenisom nakon operacije”, rekao je teniser. “Gde god da me obaveze odvuku u toku života, nakon najviše nedelju, prosto moram da uzmem reket u ruke. Kada ponovo počnem da radim nešto, osećam se mnogo bolje. Prošla godina je bila jako stresna. Ipak, bilo je lepo kod kuće sa Kim i bebom.”

Andy je rekao da mu je rođenje ćerke Sophie u februaru donelo i nove poglede na igru, a suočio se 31. put sa Novakom Đokovićem u Melburnu.

(foto: Facebook)

“Za ovoliko godina nikada nisam igrao takav meč. Uglavnom se takmičim i pokušavam da pobedim, ali ovoga puta sam nešto drugo imao na umu. Ne mislim da je očinstvo uticalo na moju igru, ali mi je definitivno dalo drugu perspektivu. Morao sam da malo bolje razmislim šta je važno, koje su moje vrednosti.”

Poznato je da je Đoković u mnogo boljoj formi otkad je izbacio gluten iz ishrane, a Murray priznaje da je i on pokušao isto, ali da nije bio zadovoljan učinkom. “Smršao sam pet kilograma za par nedelja i nisam imao energije. Jedino što mi je pomoglo jeste san, ali to je bilo zbog toga što sam bio umoran. Spavao sam jako dobro, ali nisam mogao da igram tenis. Jednostavno nisam imao energije, mučio sam se.”

Teniser kaže i da je zbog povrede leđa morao da prestane da trči i da sada više radi kardio vežbe i pilates.

Povezane vesti

Back to Top