Ariana Grande protiv objektifikacije žena: Ja nisam parče mesa!

Ariana
Ariana
Ariana Grande (foto: Instagram/arianagrande)

Mlada pevačica je odlučila da podigne svoj glas.

Naime, 23-godišnja miljenica mlađe publike je na društvenoj mreži Twitter podelila detalje incidenta koji je uključivao nju, njenog dečka, repera Mac Millera, i neimenovanog mlađeg fana: “Otišla sam sa dečkom da pokupim hranu večeras i jedan mladić nas je pratio do kola, da bi rekao Macu da je njegov veliki fan. Bio je glasan i uzbuđen, a kada je Mac seo u kola, skoro da je ušao sa nama. Mislila sam da je sve to slatko i uzbudljivo, dok nije rekao: “Ariana je neverovatno seksi, vidim zašto kr***š to!!!”

Ariana je tada zastala u neverici: “Kr***š TO? Šta, dođavola? Ovo možda vama neće izgledati kao nešto bitno, ali ja sam se osetila užasno i objektifikovano. Bila sam odmah pored kada je to rekao. Od tada se osećam povučeno i povređeno. Ovakve stvari se dešavaju sve vreme i doprinose da žene osećaju strah i neadekvatnost. Ja nisam parče mesa koje muškarac koristi da bi zadovoljio svoje potrebe. Ja sam odrasla osoba koja je u vezi sa muškarcem koji se prema meni ophodi sa ljubavlju i poštovanjem”, napisala je dalje Grandeova.

Miller, koji je, zajedno sa svojom devojkom, izbacio zajedničku pesmu My favorite partnije se oglasio povodom incidenta. U međuvremenu, Ariana je napisala kako je boli kada vidi da su mladi ljudi toliko slobodni “da koriste ovakve fraze i sa takvom lakoćom gledaju na žene kao na objekte.”

Ona je odlučila da ovo iskustvo podeli jer “shvata da su mnoge žene osetile kako je to kada te muškarac natera da se osećas neugodno u javnosti.” Pevačica je takođe istakla da je najbolji način za sprečavanje ovakvih incidenata-progovoriti jasno i glasno! “O ovakvim situacijama se mora pričati otvoreno, jer su jako štetne i osećaj stida nastavlja da nas izjeda iznutra. Moramo da podelimo svoja iskustva i glasno kažemo kada nam je neprijatno, jer ako to ne uradimo, ovakve stvari će nastaviti da se dešavaju. Mi nismo objekti ili nagrade, mi smo KRALJICE”, završila je Grandeova.

Međutim, izgleda da se fanovi nisu u potpunosti složili sa njenom izjavom, pa su je prozvali da je sama kriva što je tako posmatraju, jer je svojim oblačenjem i ponašanjem to zaslužila. Pevačica je i na to imala odgovor: “Izražavanje seksualnosti kroz umetnost nije poziv za nedolično ponašanje! Naša tela, naša odeća, naša muzika…TO. NIJE. POZIVNICA”, poručila je Ariana.

Povezane vesti

Back to Top