Autor bizarne biste Cristiana Ronalda brani svoj rad

Slavni fudbaler i njegova bista na aerodromu u Finšalu (foto: Wenn)

Pre nekoliko dana Cristianu Ronaldu ukazana je velika čast da se aerodrom u njegovom rodnom Funšalu na portugalskom ostrvu Madera nazove po njemu. Međutim, svi su ostali šokirani kada je otkrivena bista fubalera koja je imala vrlo malo sličnosti sa slavnim Ronaldom.

Autor biste je skulptor Emanuel Santos i u intervjuu za potrugalski list Globo Sports otkrio je kako je izgledao rad na ovom nesvakidašem umetničkom delu. “Koristio sam fotografije Cristiana Ronalda koje sam pronašao na internetu. Odšampao sam fotografije i stavio ih pored sebe”. Dodao je i da je Ronaldo video njegov rad i da je bio zadovoljan.

“Cristiano je video fotografije koje mu je poslao brat. Ja sam bio sa njegovim bratom u Cristianovom muzeju u Maderiri i iz poruka koje mu je poslao, mogu reći da mu se dopalo ono što je video. Zamolio me je samo da ispravim neke bore i da mu izraz lica bude kao da se smeje. Rekao mi je da izgleda starije nego što jeste i zamolio me je da istanjim lice, učinim ga glatkijim i veselijim”, rekao je autor.

(foto: Screenshot)

 

(foto: Screenshot)
(foto: Screenshot)

Santos dodaje i da je znao da se njegovo umetničko delo neće svima dopasti. “Čak ni Isus nije uspeo sve da zadovolji. To je stvar ukusa, nije tako jednostavno kao što se čini. Reprodukcija neke poznate ličnosti i to ne bilo koje poznate ličnosti, je komplksan zadatak”, priznao je na kraju portugalski skulptor.

Kako se vama čini ova Ronaldova bista koja je zasmejala ceo svet?

Povezane vesti

Back to Top