Prati nas

Extra

Četiri meseca rigoroznog treninga za ‘Victoria’s Secret’

Iako dobro izgleda, to nije bilo dovoljno za 'Victoria's Secret' (foto: L&R)

Iako dobro izgleda, to nije bilo dovoljno za ‘Victoria’s Secret’ (foto: L&R)

Znali smo da anđeli brenda Victoria’s Secret svakodnevno vode računa o svojoj ishrani i imaju rigorozne treninge kako bi održale figuru u sjajnoj formi, ali dok jedna fitnes blogerka nije odlučila da sama isproba njihov režim, nismo ni verovali da to izgleda ovako.

Uprkos kritikama da promovišu nezdravi ideal lepote, njihova tela i lica krase bilborde širom sveta, njihove revije gleda stotine miliona ljudi, brendu donose zaradu koja se meri u milijardama, a sam put do anđela nije lak. Kompanija zahteva da svi njeni modeli imaju idealne mere – visinu od 1.75 metara, strukove obima 60 cm, ato je samo početak.

Modeli moraju da treniraju kao olimpijci. “U trening treba da unesete sve što imate” kaže jedan od anđela, Alessandra Ambrosio. Dvadesetdevetogodišnja fitnes blogerka Poppy Cross se odvažila da prati plan ishrane i treninga kao devojke. “Nisam lenja, ali ništa nije moglo da me pripremi na mentalni i fizički izazov koji me je čekao” rekla je ona. Prvi korak je bio da masti u organizmu smanji na manje od 18 procenata. Zdrava žena u formi ima između 21 i 24 procenta, a sve ispod 13 može da dovede do ozbiljnih problema, pa čak i smrti. Poppy, koja ima 22 procenta masti, imala je zadatak da to smanji za čitava 4 procenta.

Proživela pakao za 4 meseca treninga (foto: L&R)

Proživela pakao za 4 meseca treninga (foto: L&R)

Vežbe su bile ključne. Trbušnjaci, sklekovi, tegovi i to, tri do četiri puta dnevno, 20 minuta sprinta, plus pilates i Ballet Beautiful program, koji je omiljen kod anđela. “Vežbala sam svaki dan, nekad čak i dva puta dnevno” otkrila je Poppy. “Trener mi je konstantno slao mejlove i poruke sa vežbama koje je trebalo da radim kod kuće i podsećao me da radim svojih 50 sklekova dnevno. U trećem mesecu programa sam već dizala 72 kg, što je više od moje težine” nastavlja ona. Iako inače uživa u treninzima, blogerka je otkrila da je ovih za povećanje mase imala bolove.

Što se ishrane tiče, Poppy je uz svaki svoj obrok uzimala suplemente. Jela je piletinu i ribu za svaki obrok. Ako bi joj bilo dosta mesa, jela bi jaja. Nikakvi šećeri nisu dolazili u obzir, čak ni voće, a mogla je da jede jedino povrće koje raste iznad zemlje. Posle treninga bih pila proteinski šejk sa proteinskom pločicom. Pre treninga ništa nisam jela, samo sam unosila vodu i vitamine. Alkohol je bio zabranjen.

Na kraju ovog četvoromesečnog programa Poppy je dobila rezultate. Težina je ostala identična, ali su se obim struka, konfekcijski broj i procenat masti značajno smanjili. Svi lekari upozoravaju da ovakav način ishrane i vežbanja nikako nije zdrav za organizam, a i sami modeli priznaju da ne žive ovako rigorozno svaki dan. Da je to slučaj, ovo bi postao poremećaj u ishrani, to jest bolest. Iako je uspela da dostigne savršene mere Victorijinog anđela, Poppy je jedva čekala da se vrati svom starom životu. “Zdravlje mi je bitnije od izgleda, a ja sam svojim zadovoljna” zaključuje ona.

 

1 komentar

1 komentar

  1. milica

    22. 06. 2015. at 12:49

    Kukuuu ovo bii trebalo zabranit

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Iz kategorije Extra

To Top