Search
Close this search box.

Divlji dani mog laptopa!

Kompanija Toshiba je od 07. do 28. jula organizovala nagradni literarni konkurs na Toshiba Srbija Facebook Fan strani. Prvo mesto i Toshiba C650-15X laptop osvojio je Marko Novičić sa pričom “Laptop sa govornom manom”, drugo mesto i Toshiba prenosni hard disk od 500 GB pripalo je Ivici Milariću sa pričom “Mehanička reakcija” dok je na trećem mestu priča “Paprika razdora” Sonje Martić koja će svoje kulinarske sposobnosti moći da snimi Toshiba Camileo S10 kamerom.
Tokom dvadeset dana konkursa pristiglo je preko 80 interesantnih i duhovitih priča. U žiriju je bio popularni pisac Marko Vidojković koji je odabrao tri nagrađene priče i tom prilikom izjavio:
„Ovo je moje prvo žiriranje i jako mi je drago što su, za razliku od nekih drugih literarnih konkursa, ovde nagrade bile znatno opipljivije od pukog priznanja da je nešto što je napisano bolje od nečeg drugog što je napisano. Proveo sam nekoliko dana čitajući radove i usput sam shvatio kako je moja strina, inače profesor srpskog, tako divna i strpljiva žena. Imao sam osamdeset radova ispred sebe, ocenjivao sam ih ocenama od 5 do 10, niko nije pao, najviše je bilo šestica, jedna priča je diskvalifikovana jer je bila duža od propisanog, a najboljoj priči dao sam 8. Na neki način bih nagradio svakog učesnika ovog konkursa, jer treba hrabrosti da napišeš nešto i objaviš tako da svi mogu da pročitaju. I na kraju ne dobiješ nagradu. Zato sam, nekoliko sati pre proglašenja pobednika, izbacio i spisak autora koji su ušli u uži izbor, ne bih li im nekako stavio do znanja da mi se svidelo kako pišu. Najdraže od svega mi je što smo Fejsbuk ovog puta iskoristili za nešto mnogo bolje od gledanja tuđih fotki s mora.“ Sve priče sa nagradnog konkursa možete pronaći na Toshiba Srbija Facebook Fan strani. Da li je neko od vas učestvovao u ovom konkursu? I šta mislite o pobedničkim pričama? :)

POSLEDNJE VESTI