Druga strana kontroverzne pevačice: Gaga objasnila šta znači biti Lady

(foto: Inez & Vinoodh/Harper’s Bazaar)

Lady Gaga bi trebalo da se oseća kao da je na vrhu sveta zato što je njen album Joanne, koji je debitovao na prvom mestu Billboardove top 200 liste, skoro mesec dana nakon objavljivanja i dalje među prvih 5 najprodavanijih muzičkih izdanja. Međutim, 30-godišnja pevačica, koja je u potpunosti promenila prioritete u odnosu na kontroverznu 23-godišnju devojku u uvrnutim kostimima, kakvu smo je upoznali, skoro da uopšte ne promoviše peti studijski album.

Dok smo je ranije, povodom promocije prethodnih projekata, viđali u brojnim TV šou programima i dodelama nagrada kako izvodi neobične performanse, i gostuje u emisijama kultnih voditelja dajući novinarima i internet komentatorima more šokantnih izjava koje su se danima prepričavale, ona se u prethodnim mesecima pojavila u svega nekoliko radijskih emisija, iskoristivši svoj termin da priča pre svega o tome koliko je pogrešno što živimo imaginarne živote na društvenim mrežama, umesto da se posvetimo iskonskim vrednostima, u vidu porodice, prijatelja, pravih ljubavi.

U završnici kampanje za predsedničke izbore u Sjedinjenim Američkim Državama, stala na stranu Hilary Clinton, a nakon izbora je više puta pozivala svoje istomišljenike na mirne proteste protiv Donalda Trumpa. 

(foto: Inez & Vinoodh/Harper’s Bazaar)

U najnovijem intervjuu, za decembarsko-januarsko izdanje magazina Harper’s Bazaar, u vidu eseja na temu Šta, po meni, znači biti dama?, Lady Gaga je donekle objasnila odakle ovakvo drastična promena u njenom odnosu prema slavi i medijima, uopšte.

Navodeći kratku istoriju jakih žena u svojoj porodici, koje su joj uvek bile inspiracija, ona završava ovaj esej rečima: “Biti dama znači biti borac. To znači biti onaj koji preživljava sve. To znači dopustiti sebi da budeš ranjiv i pustiti druge da vide da si posramljen, tužan ili ljut. Potrebna je velika snaga da dopustiš sve to. Pre nego što sam snimila Joanne, uzela sam mali odmor od svega. Za to vreme sam samo pevala džez klasike sa Tonyjem Bennettom i napisala Til It Happens to You sa Dianne Warren, ali imala sam priliku da se sklonim sa puta koji sam sama sebi zacrtala; puta na kom sam neumorno stvarala, što je bilo ponekad previše za moje telo i um, tako da mi je trebalo malo tišine i prostora u kom ću biti sama sa sobom. Želela sam da osetim muziku na onaj način kada sam bila mlađa, onda kada sam naprosto morala da je stvaram, umesto da brinem o tome šta će bilo ko misliti o mom radu ili da budem opsednuta stvarima koje nisu bitne.”

(foto: Inez & Vinoodh/Harper's Bazaar)
(foto: Inez & Vinoodh/Harper’s Bazaar)

“Slava je najbolja droga na svetu, ali jednom kada shvatiš ko si i šta ti je bitno, ta želja da budeš još slavniji naprosto iščezne. Ono do čega mi je stalo je moja porodica, posao kojim se bavim i to što brinem o ljudima oko sebe; to što stvaram muziku i nada da šaljem ispravnu poruku svetu. Napunila sam tridesetu ove godine i sada sam potpuno formirana žena. Imam jasnu perspektivu o onome šta želim. To je, za mene, uspeh. Želim da budem neko ko se bori za ono što je istinski vredno, a ne za više pažnje, više slave, više nagrada”, zaključuje Gaga.

https://www.youtube.com/watch?v=IX3JDQh5EYI

Povezane vesti

Back to Top