in ,

Evolucija Kendall Jenner: Od zvezde rijalitija do supermodela


Kada smo prvi put upoznali Kendall Jenner u rijalitiju U korak sa Kardašijanovima davne 2007. godine, niko nije mogao ni da pretpostavi da će mirni, stidljivi devojčurak od 11 godina postati pravi, pravcati supermodel i šetati pistama u odeći najpoznatijih svetskih modnih kuća, poput Givenchyja, Marca Jacobsa, Chanela i Dolce & Gabbane.

Prvi put nam je kao model zapala za oko 2011. godine, kada je radila reviju za prolećnu kolekciju haljina kuće Sherri Hill, što je bio sporedni događaj na njujorškoj Nedelji mode.

Kao i svaka početnica, i Kendall je isprva na pisti bila nesigurna i preplašena – pogled joj je bio kao u jelena koji se našao ispred automobila, hod joj je bio klimav, a izraz lica pomalo odsutan. Ali ko je može kriviti? Svaka tek ‘rođena’ manekenka mora najpre da nauči da hoda da bi mogla da šepuri po pisti.

Od tada je 178 cm visoka brineta radila neke kampanje sa mlađom sestrom Kylie, ali svetsku slavu je definitivno stekla kada je Marc Jacobs angažovao da radi njegovu reviju za kolekciju proleće 2014. godine na njujorškoj Nedelji mode.

Neki su govorili kako je ova ponuda više bila podstaknuta sve učestalijim naslovnim stranama tabloidnih magazina koje je krasila nego njenim manekenskim sposobnostima, ali Kendall od tada neprestano grabi ka vrhu, usput dokazujući zlonamernicima da se ne zamara negativnim komentarima ni na svoj, ni na račun svoje mnogobrojne i sveprisutne porodice.

View this post on Instagram

pink baby

A post shared by Kendall (@kendalljenner) on

Kako je već među vodećim modelima na skoro svim važnijim modnim događajima, može se primetiti da je već stekla ogomno samopouzdanje. Ima iskru u očima i jasno svima pokazuje da dominira dok korača pistom. Možda su joj kolena u početku i klecala, ali danas ona hoda tako samouvereno da nam se čini da njene duge noge vode pravo ka uspehu koji dosegnu samo nekoliko odabranih manekenki.

I tu je i stigla: drugu godinu za redom, Kendall Jenner našla se na vrhu Forbesove liste najplaćenijih manekenki u svetu. Ona je između juna 2017. i juna 2018. godine zaradila oko 22.5 miliona dolara, što je za pola miliona više nego u istom periodu pre godinu dana. Nije loše, zar ne?