Prati nas

Dodela nagrada

Finale Evrovizije večeras u 21h: Ko bi mogao da osvoji titulu najboljeg pevača Evrope?!

Veliko finale 64. Pesme Evrovizije, na kojem će Srbiju predstavljati Nevena Božović s pesmom Kruna, biće održano večeras u Tel Avivu, u Izraelu.

Naša predstavnica se među 26 finalista plasirala u utorak, tokom prve polufinalne večeri, a večeras će u finalu nastupati pod brojem 23.

Učešće u finalu Evrozivizije su pored Nevene osvojili i predstanici Grčke, Belorusije, Kipra, Estonije, Češke, Australije, Islanda, San Marina, Slovenije, Severne Makedonije, Holandije, Albanije, Švedske, Rusije, Azerbejdžana, Danske, Norveške, Švajcarske i Malte, uključujući i takozvanu veliku petorku: predstavnike Francuske, Nemačke, Italije, Španije i Velike Britanije, i zemlje-domaćina, prošlogodišnjeg pobednika – Izraela.

Ovogodišnji slogan Evrozivije je “Usudi se da sanjaš” , odnosno Dare to Dream, a gost tamičenja je i planetarna zvezda Madonna koja će na sceni premijerno izvesti svoj novi single Future sa reperom Quavom.

Pravo glasa u velikom finalu imaju sve zemlje koje učestvuju ove godine, uključujući i zemlje učesnice koje nisu uspele da se plasiraju u veliko finale.

Profesionalni žiri i gledaoci iz svake zemlje dodeliće odvojen skup poena od 1 do 8, odnosno 10 i 12, što znači da će najboljih deset pesama i po mišljenju žirija i deset po mišljenju gledalaca dobiti poene.

Šta mislite, ko bi mogao da pobedi na ovogodišnjoj Evroziviji?

Ko će pobediti na večerašnjem takmičenju Pesme Evrozivije?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...

loading...
1 komentar

1 komentar

  1. Micko

    18. 05. 2019. at 14:55

    Nisam znao da je Izrael u Evropi. Moram da popricam sa mojom nastavnicom geografije.

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top