Search
Close this search box.

Finale Evrovizije večeras u 21h: Ko bi mogao da osvoji titulu najboljeg pevača Evrope?!

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Veliko finale 64. Pesme Evrovizije, na kojem će Srbiju predstavljati Nevena Božović s pesmom Kruna, biće održano večeras u Tel Avivu, u Izraelu.

Naša predstavnica se među 26 finalista plasirala u utorak, tokom prve polufinalne večeri, a večeras će u finalu nastupati pod brojem 23.

Učešće u finalu Evrozivizije su pored Nevene osvojili i predstanici Grčke, Belorusije, Kipra, Estonije, Češke, Australije, Islanda, San Marina, Slovenije, Severne Makedonije, Holandije, Albanije, Švedske, Rusije, Azerbejdžana, Danske, Norveške, Švajcarske i Malte, uključujući i takozvanu veliku petorku: predstavnike Francuske, Nemačke, Italije, Španije i Velike Britanije, i zemlje-domaćina, prošlogodišnjeg pobednika – Izraela.

Ovogodišnji slogan Evrozivije je „Usudi se da sanjaš“ , odnosno Dare to Dream, a gost tamičenja je i planetarna zvezda Madonna koja će na sceni premijerno izvesti svoj novi single Future sa reperom Quavom.

Pravo glasa u velikom finalu imaju sve zemlje koje učestvuju ove godine, uključujući i zemlje učesnice koje nisu uspele da se plasiraju u veliko finale.

Profesionalni žiri i gledaoci iz svake zemlje dodeliće odvojen skup poena od 1 do 8, odnosno 10 i 12, što znači da će najboljih deset pesama i po mišljenju žirija i deset po mišljenju gledalaca dobiti poene.

Šta mislite, ko bi mogao da pobedi na ovogodišnjoj Evroziviji?

[poll id=“1128″]

POSLEDNJE VESTI