Connect with us

Hi, what are you looking for?

Život

Gledanje romantičnih filmova sa partnerom može da spasi vaš brak

Ako pogledate broj razvoda u poslednjih nekoliko godina shvatićete da ih je sve više. Najveći krivac za to je nedovoljno komunikacije između bračnih partnera. Neki stručnjaci vjeruju da bi gledanje romantičnih filmova mogao biti trik za spas vašeg braka.

Budući da ponekad probleme ne znamo da rešimo bez svađe, počinjemo vjerovati da naš partner nije onaj pravi. I dok su neki parovi u ovoj fazi spremni da posete bračnog psihoterapeuta, drugi nemaju novca ili jednostavno nemaju vremena niti želje za razgovor pred neznancem.

Tekst se nastavlja nakon reklame.

U potrazi za drugim načinima kako ljudima pomoći da izbjegnu razvod, istraživači s Univerziteta u Rochesteru podelili su 174 novopečena bračna para u tri grupe. Dok su se članovi prve dve grupe fokusirali uglavnom na terapiju, treća grupa učesnika radila je na odnosu ne napuštajući svoje domove većinu vremena.

Prva grupa naučila je aktivno slušanje, učinkovit trik koji pomaže parovima da se osećaju sretnije i zadovoljnije svojim odnosom. Kao aktivni slušatelj morate se usredotočiti na to o čemu govori vaš partner, a ne na to da pasivno čujete poruku i žurite s odgovorom. Da biste savladali ovu veštinu, parovi govore jedni drugima, zatim ponavljaju ono što su čuli kako bi bili sigurni da je poruka shvaćena, bez greške.

Pročitaj:  Spavajte vikendom duže - i život će vam biti bolji

Parovi iz druge grupe pokušali su da učvrste svoje odnose s više naklonosti i empatije. Da bi to postigli radili su dobre stvari za svoje partnere i trudili se da prihvate sve osobine svojih partnera.

Treću grupu činili su oni koji su radili na svojim odnosima u toplini svog doma uz gledanje filmova. Na početku studije prisustvovali su desetominutnom predavanju u kojem im je objašnjeno koliko su važne veze i koliko bi posmatranje drugih parova u filmovima moglo da im pomogne u razumijevanju vlastitog toksičnog ponašanja.

Tekst se nastavlja nakon reklame.

Nakon predavanja pogledali su “Put za dvoje” i razgovarali o njemu, a potom su uporedili vlastiti odnos s onim koji su videli u filmu. Nakon toga svi su parovi dobili popis 47 filmova o vezama koje su morali pogledati i o njima razgovarati u svom domu.

Pročitaj:  Zašto si se ugojila preko noći?

Rezultati koje su dobili iznenadili su čak i istraživače. Naime, otkrili su da je gledanje filmova jednako dobro kao i razgovor s bračnim terapeutom.

Ronald Rogge koji je vodeći autor studije vjeruje da partnere ponekad samo treba podsjetiti kako treba raditi na svom odnosu, a filmovi savršeno ispunjavaju ovaj zadatak, čineći postupak mnogo lakšim bez trošenja vremena i novca na razne programe. Na listi su još i Zvezda je rođena, Đavolji advokat i drugi.

Osim toga, iako vaš brak nije u krizi, zajedničko gledanje romantičnih filmova može biti fantastičan način za obeležavanje godišnjice braka.

Tekst se nastavlja nakon reklame.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pročitaj i ovo

Extra

Barack Obama, Brad Pitt, Vladimir Putin i Britney Spears samo su neke od zvezda koje imaju svoje obične dvojnike širom sveta.

Bizarno

“Volela bih da umrem. Taj doktor Kon kaže da neće da se pravda. Kako nećeš? Pa ova zemlja ima osam miliona stanovnika. Ma ko...

Horoskop

U nastavku pročitajte Dnevni horoskop za 4. april 2020. godine. Kliknite na strelice da dođete do svog znaka.

Vesti

Britanska voditeljka Katie Piper progovorila je o stravičnom iskustvu koje je doživela 2008. godine.

Bizarno

Javnost je šokirala vest da je Jelena Karleuša prijavila svog supruga Duška Tošića za fizičko nasilje. Policija je zaista viđena u njihovoj zgradi na...

Horoskop

Neke osobe smatraju da poljubac treba da bude fizičko iskustvo, dok neke osobe poljupcem jednostavno izražavaju emocije i svoju bliskost s partnerom. Doživljaj poljupca...

Šokantno

Bahato ponašanje folk pevača Darka Lazića, koji godinama unazad krši zakon i ne poštuje propisane mere, prethodnih dana doživelo je vrhunac njegovim nuđenjem mita...

Extra

Iako su mnoge svetske zvezde navikle da budu u svojevrsnoj izolaciji od fotografa, složićemo se da to ne važi za Kim Kardashian, koja je gotovo...

Vesti

U epizodi serije Južni vetar, emitovane 29. marta, glumac Miloš Timotijević imao je gej scenu, koja je izazvala burnu reakciju javnosti.

Vesti

Bivša manekenka i supermodel Heidi Klum kaže da više nema problema s hranom jer je godinama u karijeri pazila na pravilnu ishranu.

Šokantno

Anabela Bukva, članica grupe Funky G i bivša supruga Gagija Đoganija, ovih dana puni stupce domaćih medijima izjavama o zlostavljanju koje je pretrpela od...

Bizarno

Aleksandra Prijović jako je zabrinuta za svog sina Aleksandra i ozbiljno se pridržava svih saveta epidemiologa. Nikoga, osim majke ne prima u kuću, izlazi samo...

Reklama