in

Glumica antivakserka: Jessica Biel podržava zakon protiv vakcina


Američka glumica i supruga Justina Timberlakea, Jessica Biel našla se na udaru medija nakon što je lobirala za političara koji se za zakon kojim bi vakcine postale obavezne u državi Kaliforniji.

Njen stav stiže u trenutku kada u Sjedinjenim Američkim Državama buja epidemija boginja, upravo zbog činjenice da mnogo dece nije vakcinisano.

„Jessica nije imala pojma da će dobiti toliko negativnih komentara, kada je podržala ovaj zakon. Naivno je mislila da je to samo grupa ljudi koja se strastveno bori za svoje stavove,“ kaže izvor blizak glumici.

I sama Jessica oglasila se na Instagramu, navodeći da nije protivnica vakcina, već da se brine za ograničenja koje bi ovakav zakon doneo.

„Moji prijatelji imaju dete koje je obolelo, uprkos tome što je vakcinisano. Verujem da doktorima i porodica treba dati priliku da sami odluče šta je najbolje za njihovu decu, odnosno pacijente,“ napisala je ona.

Sličan slučaj prošle godine potresao je Srbiju, kada su zbog izjavama o vakcinama u policiji saslušane Jelena Karleuša, Miroljub Petrović, Maja Volk i Mirjana Bobić Mojsilović.