Search
Close this search box.

Halsey ne pristaje na kompromis: Najnoviji single je kritika društva koja savršeno opisuje život besne žene u 2019. godini!

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Najnoviji singl pop zvezde Halsey koja ne prestaje da odražava „ženu pobunjenika“ služi kao efektivna plačljiva himna puna besa i nezadovoljstva koja savršeno odgovara kulturološkom momentu u kome se nalazi Amerika, ali i ceo svet!
Sve je započelo objavom jednog od fanova pevačice koji je na tviteru napisao da bi mu dobro došla jedna „besna himna“ pomoću koje će moći da izrazi svoje nezadovoljstvo i bes, a na šta je Halsey odgovorila da „ima jednu takvu baš za njega„. I po svemu sudeći, nije se šalila. Nightmare je prvi single koji je ova pevačica objavila još od hita Without Me koji se popeo na same vrhove svetskih top lista. I dok je u nedavnom singlu pevala o propaloj vezi i slomljenom srcu, „bes“ je slaba reč kojom bi najnoviji single mogao da bude opisan. Halsey je „podivljala“ zbog sveta koji je okružuje i poruka koje konstanto dobija od ljudi oko nje (pogotovo muškaraca u još uvek patrijahalno dominantnom svetu) – a koje pokušavaju da kontrolišu sve sprege kojima jedna žena u takvom društvu raspolaže: od svakodnevnih odluka, preko seksualnih poriva, do kontrole sopstvenog tela i misli. „Umorna sam i besna, ali neko bi i trebao da bude“ , govori Halsey u pesmi, pokušavajući da stavi do znanja svojim slušaocima frustraciju i bes koji oseća u sebi. Po svemu sudeći, pevačica je želela da napiše pesmu o tome kakav je život jedne žene u 2019. godini, a ludilo koje prati ritam i spot neosporivo dokazuje da takav život nije nimalo lak.
Prošlo je 2 godine od kada je pevačica objavila svoj „meki pop“ album Hopeless Fountain Kingdom, a od tada je uspela da se brzinom svetlosti probije u „odabranu listu“ najuticajnijih pop zvezdi današnjice i da „zaradi“ nekoliko top 40 hitova, kako na radiju, tako i na dominantnim top listama. I dok je do sada stvarala blage „pop pesmice“ , njeno pisanje tekstova i produkcija samih singlova se značajno poboljšala. Prošlogodišnji single Bad at Love dokumentuje romantične probleme u rodno neutralnom kontekstu i sastavu rečenica, što čini važan trenutak za LGBTQ+ zajednicu koja biva sve zastupljenija u modernoj pop kulturi, a Without Me je klasičan pop hit o slomljenom srcu čiji refren postavlja niz retoričkih pitanja pre nego se stigne do samog kraja pesme, gde je nemoguće osporiti Justin Timberlekov uticaj na mladu zvezdu koja je jedan „line“ čak i pozajmila iz njegov prepoznatljivog hita.
Nigtmare je ipak, bez sumnje, najrizičniji single koji je Halsey objavila do sada, podjednako u produkciji, ali i temi koju obrađuje, i neosporivo jedan od njenih najznačajnijih do sada kojima će pokušati da utemelji sebe u „zid slavnih“ na kojima su se do sada nazalize ikone poput Lady Gage, Beyonce, Rihanne, itd. „Bila sam pristojna, ali neću pasti mrtva / nikada neću dozvoliti muškarcu da mi govori šta bih trebala da radim u svom krevetu“ , još jedan je deo teksta koji prenosi jasnu i veoma jaku poruku, a ponovo zvukom podseća na nešto što bi Paramore ili No Doubt nekada snimili. Seksualna sloboda, samoprihvatanje i nepokoravanje društvu koje pokušava da je kontroliše je ono što oslikava ovu mladu zvezda koja pokušava, a svakako i uspeva, da prenese poruku na mlađu generaciju i slušaoce širom sveta koji su kroz njenih par godina u muzičkoj industriji postali verni fanovi spremni da slušaju. Video pak, koji je režirala Hannah Lux, sastoji se jedino od ženskih igrača i drugih javnih ličnosti poput Care Delevingne i Debbie Harry – koje su poznate upravo po iznošenju svojih otvorenih stavova i borbe za ženska i LGBTQ+ prava. https://www.instagram.com/p/Bxf-CwkpUaW/ U videu Halsey sve vreme definiše i redeviniše svoj smisao života kao žene: ona je punk „rebel“ devojka koju ništa ne sprečava da pokaže srednji prst i uperi ga u lice svima onima koji se ne slažu sa njom, zatim je zgodna domaćica koja doživljava niz nervnih slomova pokušavajući da održi domaćinstvo, i na kraju model koji hrabro drži naslovne strane dnevnih novina na kojima piše „došao je naš red!“ I iako sve ovo liči, ili je inspirisano drugim velikim pop ikonama koje smo ranije nabrojali, ne treba podceniti Halsey koja uspeva da unese lični i prepoznatljivi znak u svaki svoj novi hit. https://www.instagram.com/p/BxJXXFvho1a/ Pesma i video takođe dolaze u jednom komplikovanom trenutku u vremenu u kome živimo, i interesantno je videli da li će Halsey uspeti da se izbori za svoje mesto na radiju, kao i da li će kritičari dobro prihvatiti ovaj hrabri potez mlade zvezde u usponu za superstardom kome očigledno sve više stremi. Pesma je takođe objavljena u nedelji kada je donešen skandalozni zakon u Americi o kome je brujao ceo svet, a koji u potpunosti zabranjuje abortuse ženama u Alabami i najavljuje stravične kazne za sve one koji se usude da tako nešto pokušaju da urade. Nightmare time zaista postaje himna jednog društva koje pokušava da se zastraši, i koje uznemirava žene na čitavom kontinentu, ali i svetu, a deo pesme u kome pevačica kaže „Neću se nasmejati, ali ću ti pokazati svoje zube“ je možda upravo ono što je Americi u ovom trenutku potrebno.
 

POSLEDNJE VESTI