in

Hrvatska policija privela jutjuberku zbog slike sa puškom


Jednu od najpoznatijih hrvatskih jutjuberki, Elu Jerković, privela je splitska policijam nakon čega je dobila i krivičnu prijavu zbog sporne fotografije koju je pre nekoliko dana objavila na Instagramu.

Naime, Ela i njen dečko Adrian pozirali su s puškama pored besnog automobila, a nakon što su fotku objavili na Instagramu, reagovala je splitska policija.

Prekršajni sudija nije našao osnovu za zadržavanje u zatvoru na Bilicama, što je tražila policija, pa su pušteni da se brane sa slobode. Policija je potvrdila da je istraživanje završeno.

“Završeno je kriminalističko istraživanje nad dve osobe, 21-godišnjim muškarcem i 25-godišnjom ženom, te je utvrđeno da su svojim ponašanjem ostvarili obeležje prekršaja iz Zakona o nabavki i posedovanju oružja građanina, te Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.”

“Naime, 9. februara na javnom mestu nosili su oružje kategorije D, tipa Airsoft gun na način da je bilo vidljivo drugim građanima. 21-godišnjak je držao pištolj i pušku, a 25-godišnjakinja pušku te su se fotografisali držeći oružje. Svojim ponašanjem ostvarili su obeležja prekršaja iz člana 29. stav 5. Zakona o nabavki i posedovanju oružja građana radi čega su uz optužni predlog dovedeni na Opštinski prekršajni sud u Splitu”, piše u saopštenju policije.