Prati nas

Televizija

Hrvatski RTL dobio kaznu od 8.000 evra zbog alkohola u Velikom bratu

Počele su da stižu i prve kazne za emitovanje rijaliti programa u Hrvatskoj: tamošnji RTL mora da plati 8.000 evra za kršenje pravila. 

Prekršajni sud u Zagrebu je saopštio da ova medijska kuća mora da isplati novčanu kaznu i to zbog prekršaja koji je nastao tokom pretposlednje emitovane sezone rijalitija Veliki brat. Glavni akteri problematičnog videa, zbog kojeg su i tuženi, su Stefani Banić i Ervin Mujaković.

Građani u Hrvatskoj su scenu u kojoj je Stefani bila pripita osudili i prijavili kao neadekvatnu. Reagovala je i Agencija za elektronske medije i prihvatila tužbu. Problematično je bilo i to što Stefani ne može da se pomeri pod uticajem alkohola, a Ervin je nosi do krevet. Nakon toga je priznala da se jedino seća trenutka kada je počela da meša pivo i votku.

Prekršajni sud je televiziji izrekao kaznu od oko 55.000 kuna, što iznosi oko 8.000 evra jer su ove scene mogle pogubno da utiču na mlade, pogotovo decu. I Srbija obožava ovaj rijaliti, a sporna scena je emitovana tokom sezone 2015/2016. koja je prikazivana na našoj Tv “B92” i na hrvatskom RTL.

Nova sezona Velikog brata počinje 29. januara.

1 komentar

1 komentar

  1. k

    23. 01. 2018. at 18:41

    kod nas bi nagradu dobili

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Iz kategorije Televizija

To Top