Isidora Bjelica tuži Happy TV zbog mobinga!?

Klikni za uvećanje

Emisija Ljubavna doktorka autorke Isidore Bjelice neće se više emitovati na TV Happy, nakon niza uvreda koje je rukovodstvo ove televizije izreklo na autorkin račun.

Upravljački bord ove televizije, koja ima nacionalnu frekvenciju, navelo je u e-mail prepisci da Isidora u svoju emisiju dovodi nenormalne goste, ali i publiku! E-mail koji je reditelj Robert Petrović poslao direktorki televizije Aleksandri Krstić vlasniku Predragu Rankoviću Peconiju sastoji se od niza uvreda na račun osoba sa posebnim potrebama, maloletnih lica i grupe studenata i učenika, koji su publika u emisiji, a ko je je rukovodstvo okarakterisalo kao pripadnike LGBT populacije, koji su nenormalni i nepoženji na ovoj televiziji, te ih smesta treba zameniti normalnim heteroseksualcima!

Prenosimo vam deo spornih mejlova, koje je objavio PulsOnline, a zbog kojih će Isidora Bjelica podneti tužbu:

Klikni za uvećanje
Klikni za uvećanje

Ovaj mejl stigao je i na adresu poznate spisateljice, nakon čega je ona rešila da tuži televiziju zbog zbog načinjene nematerijalne štete, duševnog bola, pretrpljenog straha i mobinga.

Povodom optužbi Isidore Bjelice, oglasila se i TV Happy saopštenjem u kom se ograđuje od mobinga, diskriminacije i uvreda:

“Potpuno je jasan razlog zašto je reditelj naše televizije uputio interni mejl direktoru televizije, strateški, ukazujući na izvesne nedostatke i propuste tokom snimanja emisije Ljubavna doktorka, Isidore Bjelice, koju režira i za koju je odgovoran, s ciljem da, ukoliko želimo veću gledanost, bolji status emisije, propuste treba ispraviti.

Ostaje nejasno, zašto bi autor emisije na televiziji, na kojoj u udarnom terminu dobija priliku da pokaže svoju kreativnost, izvukao interni mejl i prosledio ga medijima.

Kategoričan da i dalje neguje emisije, u kojima se ne okreće leđa različitosti, emisije bez ikakve diskriminacije, šovinizma, menadžment televizije Hepi, nedvosmisleno podvlači da slobodna, neformalna i interna komunikacija među zaposlenima, ponekad, može da iznedri neke rečenice, koje nehotice povrede, ali, nikom nije namera niti vređanje, niti diskriminacija, niti šovinizam. Ponajmanje mobing, jer, među novinarima i voditeljima, jasno se zna da je Hepi televizija medijska kuća, koji svima podjednako daje šanse, a sve u nameri da se mladi i neafirmisani, obrazovani ljudi izbore za svoje pozicije“, navodi se u saopštenju.

Redakcija Tracara.com

Povezane vesti

Back to Top