Joksimović: Danima sam bio u studiju!

Nakon višemesečnog iščekivanja, ceo svet je u subotu uveče mogao konačno da čuje pesmu koja će ove godine Srbiju predstavljati na Eurosongu 2013.

Autor i izvođač pesme, Željko Joksimović u intervjuu za Svet kaže da je dao maksimum sebe, kada je ova pesma u pitanju. Uvek dođe trenutak inspiracije koji vas ponese. Nije bilo toliko drmatično kao što izgleda kada se kaže da danima nisam izlazio iz studija, jeo, spavao…. To je jednostavno neki momenat kreativnog naboja.”

Željko tvrdi da ga ne opterećuje to što mnogi, već sada kažu, da ga vide kao pobednika ovogodišnjeg Eurosonga. “Lepo je čuti da ljudi veruju, te da očekuju tako nešto (pobedu.) To je i potvrda da zajedničkim snagama možemo sve da ostvarimo. Uveren sam da je moja pesma ona prava.”

Popularni pevač, koji je postao svojevrsna legenda Eurosonga, ne želi da izdavaja nikoga iz konkurencije, posebno ne kada su u pitanju pevači iz regiona. Mi ćemo se, sem pesmom, izdvajati i scenskim nastupom. “Ne bih izdvajao nijednu kompoziciju, a ono što sam do sada imao priliku da čujem potpuno je u duhu samih izvođača. Imam neku ideju kako ćemo mi izgledati na sceni u Bakuu, ali o tome će se tek pričati u narednom periodu. Sve mora da bude u duhu kompozicije i od toga se sigurno neće odstupati.”

Inače, prenos emisije Evropska pesma treći je najgledaniji prenos nacionalnog finala u istoriji Eurosonga. TV šou rađen je prema najvišim televizijskim standarima kvaliteta slike i prenosa (HD) i gledalo ga je 1.948.000 gledalaca. Live stream emisije na internet portalu Radio-televizije Srbije povećao je prosečnu posetu za više od 40.000 ulaza, a 26.000 posetilaca sajta RTS-a pročitalo je vest Nije ljubav stvar. Emisiju Evropska pesma sa sajta RTS-a u prvih 12 sati preuzelo je više od 1.000 osoba. Rubriku Video dana za prvih 12 sati preuzelo je više od 5.000 ljudi, saopšteno je iz RTS-a.

PRIJAVI SE ZA NEWSLETTER

POSLEDNJE VESTI