Kako da izbegneš probleme na žurkama

Kada kreće nova sezona Survivora?

Prijavi se na newsletter i saznaj među prvima.

Ovo je period kada niko do nas ne može da odoli dobroj žurci. Ali žurke su često i mesto na kojem je lako naići na probleme. Mi ti otkrivamo najčešće probleme sa kojima ćeš se susresti i kako ih na vreme rešiti.

Alkohol

Čak i ako ti i tvoje društvo niste dovoljno stari da pijete alkohol, neko će ga svakako doneti na žurci. Ali samo zato što ga svi piju ne znači da moraš i ti. Ako ti se ideja o mamurluku i potencijalnom trovanju ni malo ne sviđa, onda je sasvim u redu reći ne drugarima koji ti nude čašicu. Mali trik koji će ti pomoći da izbegneš ovu situaciju jeste da u rukama uvek držiš čašu sa pićem koje piješ (čak i ako je to obična Coca-Cola). Kada društvo vidi da već nešto piješ, verovatno je da te neće ni nuditi.

Prevoz do kuće

Pošto smo svi okupirani da smislimo kako ćemo stići na mesto žurke, retko ko od nas na vreme razmišlja kako će se vratiti. Pre nego što odeš, dogovori se sa drugaricom ili drugom koji živi blizu tebe kako ćete se vratiti. Najbezbednija opcija je uvek da neki roditelj dođe po vas.

Šta da radiš kada stvari ne idu onako kako si planirala

Drama # 1 Tvoja BFF želi da se napije ali ti ne

Ne možeš da prisiliš drugaricu da ne pije ako ona to želi, ali isto tako ni ona ne može da prisili tebe da uradiš nešto što ti ne želiš. Pokušaj da joj objasniš zbog čega ne bi bilo pametno ako počne da pije na toj žurci, ako ne želi da te sluša, ne možeš ništa više da uradiš povodom toga. Budi dobra drugarica i pazi šta radi kada popije više nego što je trebalo.

Drama # 2 Tvoje BFF je popila previše i sada povraća

Ovo se dešava svakome barem jednom u životu. Preživećete i ti i tvoja BFF. Čak i ako si besna na nju jer te nije poslušala, budi prijatelj i pomozi joj. Daj joj čašu vode, odvedi je u kupatilo i postaraj se da ne bude sama. Onda pozovi njene roditelje da je pokupe. To je za njeno dobro

Drama # 3 Dečko želi da se smuva sa tobom, ali ti to ne želiš

Kako to da momci koje mi ne želimo uvek žele nas, ali zato oni koje mi želimo… Nije fer! A ako ti i na ovoj žurci priđe dečko sa kojim si sigurna da ne želiš ništa više od prijateljstva reci mu da jednostavno želiš da provedeš veče sa drugaricama. Postaraj se da je barem jedna drugarica uvek pored tebe. A ako nastavi da ti dosađuje, u redu je da mu direktno kažeš da ti se ne sviđa i da ne želiš ništa sa njim.

Drama # 4 Na žurci nema odraslih osoba

Znamo, niko ne želi da se zabavlja na žurci dok nečiji roditelji gledaju TV u  drugoj sobi. Ali prisustvo odraslih osoba je jako bitno za vašu sigurnost. Žurke su mesto gde su povrede jako česte, a može da se desi i da vam policija dođe u posetu zbog preglasne muzike. Ako si došla na žurku gde nema odraslih, iako si roditeljima rekla da će ih biti, najmanje što možeš da uradiš jeste da im pošalješ poruku i kažeš da ćete to veče ipak biti sami.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

POSLEDNJE VESTI