Prati nas

Život

Kanye West promenio tabor: finansijski podržao demokrate

Iako je izjavio da se distancira od politike, Kanye West podržao je demokratsku kandidatkinju za gradonačelnicu njegovog rodnog grada Čikaga.

Popularni reper ranije je ove nedelje na twitteru napisao kako je iskorišćen za prenošenje poruke u koju ne veruje, aludirajući na njegov sastanak sa američkim predsednikom Donaldom Trumpom, koji je održan prošlog meseca.

Kako bi se oprao, rešio je da podrži demokrate, a dokumenta o finansiranju kampanja pokazuju da je West dao 126.460 dolara za kampanju Amare Enyie za gradonačelnicu Čikaga, pošto joj je prethodno dao 73.540 dolara i pojavio se pored nje na konferenciji za novinare, mada ništa nije pričao.

Pojedine demokrate su kritikovale Enyiu zbog primanja novca od istaknute Trampove pristalice, ali je ona rekla da ceni Westovu podršku.

U maju je Trumpa u Beloj kući posetila Westova žena Kim Kardsahian te je Trampa uverila da pomiluje Alice Johnson, koja je služila doživotnu kaznu zbog nenasilnog zločina.

Republikanski predsednik se zalaže za reformu zatvorskog sistema i rekao je da je otvoren za promene u smernicama pri izricanju kazni.

loading...
Klikni da komentarišeš

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top