in

Komunalci zatvorili splav na kome je trebalo da nastupe Buba i Jala

Krše zakon?


Amar Hodžić i Jasmin Fazlić, poznatiji kao Buba Koreli i Jala Brat, nakon dužeg vremena sinoć su trebali da nastupe u Beogradu.

Međutim, nastup im je otkazan u poslednji čas. Komunalna milicija juče je u podne izdala nalog da se splav na kome je trebalo da nastupe zatvori na određeni vremenski period zbog sprečavanja širenja zaraze koronavirusa.

“Za koncert sarajevskih repera vladalo je ogromno interesovanje, a rezervacije su planule tri dana nakon puštene najave za njihovo gostovanje. To je jedan od razloga zbog kojeg je klubu stigao nalog da se na neko vreme splav kako ne bi bilo mnogo ljudi na jednom mestu, bez obzira na to što je 90 odsto splava otvoreno”, otkriva izvor Nova.rs.

On dodaje da je inspekcija više puta posećivala ovaj poznati splav, ali da je sve bilo regularno i bez novčanih kazni.

“Pošto na ‘Portu’ nastupaju najveće zvezde, samim tim ima dosta posetilaca bez obzira na smanjen kapacitet. Inspekcija je više puta dolazila, ali nije bilo problema. Konobari su radili pod maskama i vizirima, a stolovi su u razmaku od dva metra”, kaže izvor.

Na Instagram profilu sajta juče popodne je objavljeno i zvanično saopštenje.

“Iako je za nastup Jale i Bube vladalo nezapamćeno interesovanje, prinuđeni smo da zbog trenutne nepovoljne epidemiološke situacije i velikog broja zaraženih nastup otkažemo. Hvala na razumevanju i vidimo se uskoro”, napisali su iz pomenutog kluba.