in

Kralj lavova u bioskopima: Evo koji srpski glumci pozajmljuju glasove likovima


Iz studija Dizni stiže nam još jedna porodična animirana avantura Kralj lavova, koja je pre 25 godina pomerila granice svetske kinematografije, a sada je prilagođena novim generacijama i predstavljena najsavremenijom tehnikom.

Milioni ljudi širom sveta odrastali su sećajući se saveta koje je ponosni i pravični kralj Mufasa ostavio svom sinu, laviću Simbi, pevušilo čuvenu pesmu Hakuna Matata koja im je promenila život, a sada je došao trenutak da novi, mali ljubitelji filma upoznaju život i simpatične stanovnike najuzbudljivijeg afričkog kraljevstva.

Kralj lavova u našim bioskopima prikazivaće se u 2D i 3D tehnologiji, a kako bi svačiji ukus bio zadovoljen i kako bi i mala i velika publika podjednako uživala u ovom filmskom spektaklu koji se mesecima očekuje, prikazivaće se i titlovano i sinhronizovano.

Film nas vodi u afričke savane, gde je rođen budući kralj. Simba obožava svog oca, kralja Mufasu i srčano prihvata svoju kraljevsku sudbinu. Ali, ne raduju se svi u kraljevstvu rođenju novog mladunčeta. Skar, Mufasin brat i do tog trenutka naslednik prestola, ima druge planove. Borba za kraljevstvo obeležena je izdajom, tragedijom i dramom koja će se završiti Simbinim izgnanstvom.

Beyonce i Andrijana Oliverić kao Nala

Uz pomoć novih, neobičnih i zanimljivih prijatelja, Simba će morati da pronađe način da odraste i vrati ono što mu po rođenju pripada.

Među fantastičnim glumcima koji su pozajmili glasove nalaze se i Donald Glover (Nikola Šurbanović) kao Simba, Beyonce (Andrijana Oliverić) kao Nala, James Earl Jones (Vladan Živković) kao Mufasa, Chiwetel Ejiofor (Dragan Vujić Vujke) kao Skar, Seth Rogen (Marko Gvero) kao Pumba i Billy Eichner (Milan Antonić) kao Timon.