Search
Close this search box.

Kylie Jenner drugu godinu za redom najmlađa samoostvarena milijarderka

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Magazin Forbes ponovo je proglasio Kylie Jenner za najmlađu milijarderku na svetu, koja je do milijarde došla sama.

Uprkos prošlogodišnjim javnosti kritikama na račun milijarderke, ali i magazina Forbes, koja je u pitanje dovela kredibilitet prve milijarde Kylie Jenner, prestižni magazin danas ju je ponovo stavio na listu milijardera sveta.

U saopštenju se navodi da je Kylie sa 22 godine najmlađa milijarderka, koja je do prvog miliona došla sama, s obzirom na to da biznis koji vodi nije nasledila već ga je izgradila.

Jenner se na listi milijardera pojavila u martu 2019. godine, a svoju poziciju je učvrstila kada je u novembru prodala 51% firme Kylie Cosmetics kozmetičkom gigantu Coty za 600 miliona dolara. Nakon finalizacije dogovora u januaru ove godine, vrednost njene firme sada je 1,2 milijarde dolara.

A zahvaljujući novcu od prodaje i preostalih 49% udela u istoj, Kylie se našla na listi među 2095 ljudi, koji imaju preko milijardu dolara.

„Ništa od ovoga nisam očekivala, nisam mogla da predvidim budućnost. Ali, lepo je kad ti neko oda počast. To je vetar u leđa,“ rekla je svojevremeno za Forbes.

Kylie je carstvo kozmetike osnovala 2014. godine, a zahvaljujući vernoj bazi pratilaca na društvenoj mreži i početnom kapitalu od 250 hiljada dolara, koje je zaradila modelingom, unajmila je kompaniju koja joj je proizvela ruževe za usne i olovke za uste, koje je potom prodavala za 29 dolara. Prvih 15 hiljada komada prodala je u nekoliko minuta.

Potražnja je brzo porasla, pa je u narednih šest meseci prozivela još 500 hiljada paketa za ulepšavanje, u 6 različitih nijansi.

Sve do 2018. godine, Kylie je proizvode prodavala ekskluzivno na zvaničnom sajtu, nakon čega je potpisala ugovor o distribuciji sa kompanijom Ulta Beauty.

POSLEDNJE VESTI