Madonninih 10 najjačih rep saradnji svih vremena!

Kada kreće nova sezona Survivora?

Prijavi se na newsletter i saznaj među prvima.

Nije tajna da je Madonna tokom svoje skoro četrdesetogodišnje karijere imala veoma prisan odnos sa reperima koji su se iz decenije u deceniju nalazili na vrhovima top listi širom Amerike, neumorno kombinujući pop muziku sa elementima repa.
I kada kažemo „prisan odnos“ , ne mislimo na jednu ljubavnu romansu koju je na kratko imala sa Tupacom, već na kolaboracije sa najvećim imenima u rep kulturi. Ukoliko se sve stavi na tanjir, nije iznenađenje što je Madonna odlučila da na svom četranestom studijskom albumu Madam X ponovo sarađuje sa trenutno popularnim rep izvođačima poput Swae Leea i Quava. U to ime, prisetimo se na deset najjačih singlova koje je kraljica popa izdala u svojoj karijeri, a na kojima je radila sa velikim muzičkim imenima poput Nicki Minaj, Lil Wayna, Missy Eliot itd.

“Revolver” sa Lil Waynom!

Drugo iznadnje sa njene retrospektive Celebration iz 2010. godine, kao i njen poslednji single izdat u produkciji Warner rekorda, muzičke kuće koja je bila dom kraljice popa više od 28 godina! I iako ovaj elektro-robotski pop zvuk neodoljivo podseća na nešto je Britney Spears izdavala u periodu od 2009 do 2011. godine, Madonna je dokazala da je i dalje igrač koji nepomišno stoji na tronu!

“Into the Hollywood Groove” sa Missy Elliott

Kritičari su imali podeljenja mišljenja kada su Madonna i Missy pokušale da ožive jednu od najboljih pop pesama iz 80. godina, dajući joj potpuno novo ruho 2003. , samo nekoliko nedelja pre nego su se obe legende muzičke idustrije pridružile Britney Spears i Christini Aguileri na sceni tokom VMA MTV dodele nagrada iste godine. Iako interesantnog ritma, ne treba zaboraviti da je ovaj single objavljen samo kao reklama za farmerke.

“Give Me All Your Luvin” sa Nicki Minaj i M.I.A.

Iako je sam video osmišljen zbog predstojećeg Madonninog nastupa na SuperBowlu 2012. godine, ne treba potceniti vatrenu energiju koju su M.I.A. i Nicki Minaj demonstrirale u svojim strofama, čineći ovaj single, ne tako potpunim promašajem.

“Future” i Quavo

Iako je na jednom od najnovijih singlova sa Madam X albuma Madonnin glas gotovo neprepoznatljiv zbog preteranog autotuna, nema dileme da je ova pesma bila idealna za nastup na ovogodišnjoj Evroviziji. Sam tekst govori o nazivu pesme „budućnost“ i miru koji bi ovo vreme trebalo da prati – baš ono što se savršeno uklapa uz svaki slogane Evrovizije i inicijalnu poruku koju ovo takmičenje prenosi. A svakako ne treba propustiti ni Madonnine skrivene poruke, kojima jasno želi da naznači da njena karijera nije uzalud potrajala ovoliko dugo, kao i da „neće svako ko je ovde dočekati budućnost„.

“Waiting” sa Everlastom (Remix)

Iako je Mariah Carey bila ta koja je zahvaljujući remixu pesme Fantasy 1995. godine bila ta koja je učinila da pop i rep kultura zajedno postanu mainstream u godinama koje dolaze, Madonna je zapravo ona koja je otvorila puta još dve godine ranije, doduše, sa mnogo manjom podrškom javnosti. Na drugom delu svog albuma Erotica, Madonna je svet upoznala sa Everlastom, reperom koji bi danas mogao da se definiše kao dvodecenijska preteča Post Malonea!

“Crave” sa Swanom Leeom!

Ovo je redak slučaj u kome je Madonna dozvolila da publika vidi njenu slabost, a miks akustične gitare, trap zvukova i laganog repovanja Swae Leea čini ovu pesmu savršenu za drugi vodeći single sa Madonninog najnovijeg albuma!

“Bitch I’m Madonna” sa Nicki Minaj

Treći i poslednji single sa albuma iz 2015. godine, postao je Madonning prvi TOP 100 hit na Bilboardovoj vodećoj top listi u poslednje tri godine, a i prvi single zvezde koji je uspeo da pređe više od 100 miliona pregleda na YouTubu. EDM zvuk koji je radio Diplo, i nekoliko video inserata Beyonce, Katy Perry, Kanye Westa, Miley Cyrus, Rite Ore itd, pomešanih sa rep strofama Nicki Minaj definitivno su uspeli da omoguće Madonninu nameru, a to je da mlađa generacija čuje ko je originalna kraljica popa!

“Veni Vidi Vici” sa Nasom

Iako se ova pesma našla tek na bonus verziji albuma Rebel Heart iz 2015. godine, definitivno je zaslužila da uđe u vođeću listu pesama standard izdanja! Na ovoj rep traci, Madonna govori o svojim usponima u Njujorku od osamdesetih godina, pa sve do sredine ove decenije, kada je pesma i izašla. Interesantno je da je u pesmi Madonna takođe napravila nekoliko referenci na svojih trinaest prethodno objavljenih mega hitova. https://www.youtube.com/watch?v=j3HjPk-RQw8

 “Iconic” sa Chance the Rapperom i Mike Tysonom

Ukoliko je iko dobio pravo da o sebi govori kao o mega ikoni, onda je to Madonna. Koliko god egoistično možda zvučalo, kraljica popa je ovakvu titulu zaslužila mnogo pre svih trenutno popularnih zvezdi koje se veličaju u medijima. U pesmi, najprodavaniji ženski izvođač svih vremena govori o svom haotičnom usponu u zvezde, i daje snažnu motivišuću poruku za sve one koji se tako osećaju i žele da prate njene korake.

 “Beat Goes On” sa Kanyeom Westom

Pesma koja definitivno može da stoji sama na svom tronu van albuma kome pripada, Beat Goes On prožima fanky – disco zvuk koji je Madonni poznat još od osamdesetih godina, i u kome se kraljica popa najbolje snalazi. Iako je pitanje kako bi se kontraverzni Kanye West danas uklopio sa Madonnom, obzirom da su se njihovi ideološki stavovi dosta promenili tokom godina od kada je pesma snimljena, ovaj audio je zabeležen za vek – vekova i verujemo da će fanovi dvoje izvođača nastaviti da uživaju u njemu dok god je interneta i muzike!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

POSLEDNJE VESTI