Prati nas

Extra

Mama Andreje Pejić: Klanjam se svom detetu!

andrej

 

Do skoro androgeni maneken Andrej Pejić pre nekoliko nedelja objavio je svetu da je postao žena Andrea. Njenu odluku da promeni pol članovi porodice su sjajno prihvatili – u intervjuu za Vesti njena majka Jadranka izjavilla je da joj se klanja na hrabrosti!

“Klanjam se svom detetu, bez obzira kako to možda neki vide. Zaboravimo sada na poziv modela, visoki stil života na Menhetnu i takve stvari. Sa sociološke strane je važno da je Andrea rekla da će o tome da govori javno, baš zbog toliko ljudi, toliko slične dece, bez obzira što su različiti. Ona je želela da pruži drugima nadu, podršku, ohrabrenje. Da možeš i treba da ustaneš za sebe, da pošteno svetu kažeš – jesam drugačiji, ali nisam kriminalac, nikome ne želim zlo. Tako sam rođen i to nije bio moj izbor. Od ovoga, kako sam se rodio, uz pomoć porodice i okoline, mogu da uradim najbolje što mogu”, kaže Jadranka Pejić.

Andrea Pejić pokrenula je svetsku modnu scenu 2010, kada se pojavila kao zanosna manekenka u telu muškarca.

“Sa nešto malo para u džepu, sama je otišla u svet, prvo u London, Pariz, sama se snašla, a onda je prešla u Njujork. Kao majka, nisam mogla svojom učiteljskom platom, i radom na zameni, da joj priuštim puno, još kao samohrana majka, dok je stariji Igor studirao.”

Andrea se kao dečak rodila u Tuzli 1991, a naredne godine doselila se sa roditeljima, Vladom i Jadrankom, u Beograd. Pošto su im se roditelji razveli 1996, sa mamom, bratom Igorom i bakom sele se u Melburn. Baka Danica je pre toga živela i radila u Jagodini, gde se rodila i Andreina majka Jadranka.

“Kada pogledate istoriju naše porodice, vidite da nam ništa nije bilo lako. Ne mogu vam reći da smo nešto postigli sa lakoćom i srećom. Samim činom izlaska iz svoje zemlje, svim onim ratnim dešavanjima, činjenicom da smo bili izbeglice, da smo prva grupa emigranata u drugoj zemlji. Našli smo se u jednom pravom bosanskom loncu, bućkurišu, u kome je trebalo živeti, preživeti i opstati.”

Andrea je oduvek bila milo i ljupko dete. Dete koje bi svaki roditelj poželeo. Nažalost, nije imala sreće da oseti, kao što je stariji brat Igor, lep život u rodnoj Tuzli, gde su bili zajedno tata, mama i baka.

“Tamo sam radila kao direktor, tata (Vlada) je radio kao direktor, živeli smo u sredini u kojoj smo bili poštovani, gde smo imali dobar komšiluk, prijatelje. Završila sam fakultet u Sarajevu, a njen otac u Beogradu. Imali smo lepe plate, fine kuće, kuće na moru. Zaista lep život. I moj otac je bio pravnik, potičemo iz akademskih porodica. Eh, da je bilo sreće da smo mogli da živimo tamo. Kao beba, Andrea nije ništa dobro zapamtila odatle.”

U tom bućkurišu od života, kako kaže Jadranka, trebalo je smoći snage i obezbediti deci bolji život.

“Naš život se sveo na preživljavanje, nikakve lepote tamo nismo osetili. Baka (Danica) i ja smo uspevale da deci, koliko-toliko zadovoljimo njihove potrebe u detinjstvu, da budu što bezbrižniji. Ne znam koliko smo u tome uspele, zaista smo nastojale.”
Srce mame Jadranke je osećalo da je njena Andrea drugačije dete, izuzetno pametno, pažljivo, pa se trudila da mu pruži još dodatnu ljubav i pažnju.

“Moja Andreica je izgledala kao dečačić, ali sa nežnim plavim okicama. Još kao beba je bila takva. Volelo je dete da gleda moju šminku, da uskoči u moje štikle, da se igra sa devojčicama. Volelo je lutku, ali šta će, bože, reći komšiluk, šta će reći baka. Osećala sam u srcu da će to biti drugačije dete. Pričala sam sa prijateljima o tome, ali govorili su mi da to ne mora ništa da znači, da će se promeniti u pubertetu – kaže Jadranka koja priznaje da joj je žao što tada nije bila edukovana o različitostima kod dece.”

“Niko me nije uputio, možda sam pravila neke greške. Možda sam, da sam znala, mogla Andreicu da više zaštitim. Toliko mi je žao što joj nisam kupila Barbiku, a ona je toliko volela. Kupila sam joj neke glupe rendžere, za dečake, jer je brat Igor govorio da su oni bolji. Brat je stalno vukao na karate, fudbal, a ona nije bila zainteresovana.”

Redakcija Tracara.com/Vesti-online.com
Foto: Aww.com.au

loading...
21 komentara

21 Comments

 1. blah

  04. 08. 2014. at 13:29

  stvarno svaka čast na hrabrosti, vidi se da je Andreja vredna, hrabra i dobra osoba. a svaka čast i njenoj majci na podršci koju joj pruža

 2. stefan

  04. 08. 2014. at 13:39

  Ne mogu da verujem sta citam! ODUSEVLJEN sam!!! Svaka cast,to se zove MAJKA!

 3. beba

  04. 08. 2014. at 13:49

  Pa, sad moras da se klanjas kad si rodila skotinu.Moras nekako da ispravis gresku…..

 4. Max

  04. 08. 2014. at 14:09

  Predivna žena!

 5. Max

  04. 08. 2014. at 14:12

  @beba tvoja majka je rodila skotinu-Tebe! Takvi kao sto si ti su opasni za okolinu

 6. skandalka

  04. 08. 2014. at 14:14

  Da li postoji ista savrsenije od ove cure??? RESPECT ZA TEBE I TVOJU MAJKU. TO JE LJUBAV!

 7. beba

  04. 08. 2014. at 14:20

  @ Max,Max,Max ovo nije zena nego muskarac ali ti si dovoljno skotina da to ne vidis…

 8. aaa

  04. 08. 2014. at 14:40

  Majka je majka, jedna jedina…
  Svi mi možemo pričati kako bi uradili da je naše dijete, prijatelj,
  brat bio u ovoj situaciji, ali ova žena je pokazala svijetu kako
  se bori za svoje dijete i stoji čvrsto iza njega…

 9. ISUS

  04. 08. 2014. at 15:28

  Dolazi kraj..
  Dotakli smo dno! Isuse SPUSTAJ SE!
  PLACE MI SE
  NEMORAL SVUDJE
  Kraj se blizi
  Kraj
  Kraj
  Kraj
  Smrt

 10. :)

  04. 08. 2014. at 16:26

  @isus lekici podhitno. svaka čast žena lavica tako se voli dete !

 11. Irena

  04. 08. 2014. at 16:47

  Big respect !!!

 12. pifi

  04. 08. 2014. at 18:01

  Meni posle suze za poslednji pasus… Majka <3

 13. marant

  04. 08. 2014. at 18:18

  Super je ova zena. Da sam ja promenila pol, odrekli bi me se preko novina.

 14. Lepi

  04. 08. 2014. at 18:57

  Za ovakve osobe može svako bez obzira koliko je obrazovan imati razumjevanja rođeni su takvi kakvi su i trebaju da se izlječe i budu ono što su trebali biti ali zbog poremećaja hormona se greškom rode sa tjelom žene a polnim organom muškarca bez grudi ili sa tjelom muškarca bez grudi sa polnim organom žene.

 15. Trish

  04. 08. 2014. at 20:03

  Njegova majka je divna žena; sve je to lepo što je porodica podržava, ali kuda ide ovaj svet…?

 16. Trish

  04. 08. 2014. at 20:04

  Ups njena ne njegova… moja greška.

 17. Svichky

  04. 08. 2014. at 21:57

  to niko to ne bi radio sebi iz hira, jer je to pakao. konstantna dismorfija tela i rastrzanost izmedju onoga sto drustvo od tebe ocekuje da projektujes i onoga sto osecas.
  prvo sama operacija promene pola i plasticna hirurgija koja ide uz to, pa anksioznost i paranoja kao propratne karakteristike samog procesa, pa onda psihofizicko zaceljivanje i adaptacija i naravno uvek prisutno osudjivanje okruzenja.
  uvek je lako glumiti mudrost kad je tudj zivot u pitanju.
  ne znam, ja uvek kazem lepota je u razlicitosti, cak i kad se meni nesto ne dopadne ja postujem hrabrost i jedinstvenost.
  njena majka je divna osoba koja se pokazala kao i majke prve klase.

 18. skandalka

  05. 08. 2014. at 00:44

  @beba @isus: Seljanke, pretpostavljam. Zapalite se na sred Terazija, ali me obavestite na vreme, kako bih stigla na vreme da kupim kokice da vidi kako gore dva skota. :)

 19. vladan97

  05. 08. 2014. at 03:08

  Ne mogu da kazem da podrzavam to u potpunosti, jer mi je besmisleno menjati ono sto nam je priroda podarila.
  Ali okej, drago mi je sto nema toliko negativnih komentara na ovom tekstu…

 20. BezImena

  05. 08. 2014. at 13:34

  Svaka čast i majki i ćerki! :)

 21. YASSSSGAGASLAYYY

  05. 08. 2014. at 21:33

  @skandalka obozavam te!! slazem se sa svakom tvojom izjavom :**

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Iz kategorije Extra

To Top