Srpska manekenka koja je promenila pol sada je optužena za seksualno zlostavljanje!

Nakon što se podvrgla operaciji promene pola, Andreja Pejić postala je jedna od najangažovanijih transrodnih manekenki na svetu.

Ove nedelje ona se našla u centru skandala, kada je optužena za seksualno zlostavljanje.

“Optužena sam da sam seksualno zlostavljala jednu ženu. U bilo kojoj drugoj situaciji, bilo kog drugog dana, smejala bih se ovoj blesavoj, čudnoj šali. Međutim, živimo u društvu gde svako na svakoga može da uperi prstom i preko medija ga optuži za uznemiravanje, uništi mu život i karijeru, što, priznaćete, već nije za šalu,” kaže ona.

“Svi koji me poznaju, znaju da se predstavljam kao heteroseksualna žena. Pripadnice lepšeg pola nikada me nisu privlačile i nikada u tom smislu nisam imala želju da eksperimentišem. Da je situacija bila drugačija, ne bih operacijom promenila pol niti bih uzimala hormone koji su moj libido smanjili ispod proseka obične žene.” napisala je ona na instagramu.

Pejić je dodala da je devojku, koja ju je optužila za zlostavljanje, volela kao sestru i da nije očekivala da će joj uraditi ovako nešto.

“Upozoravali su me da na dobrom starom Menhetnu ne treba nikome verovati. Da je ovde čovek čoveku vuk i da su gotovo svi u stanju, zarad uspeha u karijeri, da ti podmetnu nogu. Nisam želela da živim u paranoji i, eto, saplela sam se. Doživela sam strašnu stvar od osobe koju sam volela. Ne želim da izgovaram njeno ime, niti spekulišem o motivima, njenom mentalnom stanju, prethodnim traumama ili transfobiji koju možda ima. Moje srce je slomljeno, ali će se zalečiti kao što se i do sada, zbog raznih napada, oporavljalo.”

Andreja Pejić ne želi da veruje kako je njena bivša prijateljica sama skovala taj plan, već da iza svega stoji jedan od najpopularnijih pokreta za zaštitu prava žena.

“Dok pokušava da sebe predstavi braniocem svih žena i mobiliše ljude koji iskreno vode računa o ženskim pravima, pokret “Me too” zapravo je samo desno puritansko krilo. Strašno lovište na veštice koje uništava demokratske principe kako bi uzdigao karijere više srednje klase, advokata i privilegovanih žena. Hajde da stvari nazovemo pravim imenom. Pripadnici tog desnog reda, najgoreg dela ovog društva, uključujući Vladu Amerike i pokret “Trans Exclusionary Feminism” predstavljaju transseksualce kao predatore. To rade kako bi navodno zaštitili žene, a nama uskratili pravo da sebe nazivamo tim imenom.” istakla je Andreja Pejić.

Andreja Pejić otkrila je i da su optužbe za uznemiravanje bile propraćene pretnjama.

“Ljudi koji su u čitav skandal bili upleteni, posavetovali su me da se na presmešne pretnje ne obazirem i nastavim da se ponašam kao da se ništa nije dogodilo. Međutim, ja želim da zauzmem jak stav protiv kulture maltretiranja i zaplašivanja. Ovo što se meni dogodilo, redovno se dešava nevinim muškracima i vrlo često im se ne veruje. Ne smatram da me ovaj stav predstavlja kao antifeministkinju, jer to nisam. S druge strane, moja borba nije usmerena samo na zaštitu prava žena već na čitavo čovečanstvo. Znam da će mi ovaj post doneti više štete nego koristi, ali istina je jedna i nemam šta da krijem.” objasnila je Andreja.

Ubrzo nakon što je promenila pol Andreja je počela da se zabavlja s njujorškim bogatašem, manekenom Harijem Brantom. Njeno srce potom je osvojio dizajner Remi Duran, ali ni ta veza nije potrajala.

(Story.rs)

Povezane vesti

Back to Top
close

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.