Search
Close this search box.

Lepa Brena ima neizlečivu bolest: Tragovi su već vidljivi na njenom telu

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Zdravlje Lepe Brene već deset godina nije sjajno.

Pevačica Lepa Brena, iako izgleda fantastično i u zavidnoj je fizičkoj formi, već duže vreme se bori sa zdravstvenim problemima.

Naime, kada joj je pre dvanaest godina otkrivena cista na jajniku Brena je bila operisana po hitnom postupku, ali ni tu nije kraj njenim mukama.

„Godine 2010. imala sam ozbiljnu operaciju ciste na jajniku. Doktor Saša Ljubić rekao mi je da uradim taj zloglasni BRCA test, gde se pokazalo da imam mutiran gen i velike šanse da dobijem rak dojke. Tumor marker mi je bio veoma povećan i hitno sam operisana“, otkrila je tada Lepa Brena.

Ona se dugo vremena borila i sa trombofilijom, zbog koje je nekoliko puta završila u bolnici.

„Odavno sam naučila da probleme treba rešavati hladne glave. Nisam paničar. Kada sam se sa trombozom susrela prvi put, sve sam proučila i bila sam redovan pacijent. Navikla sam tako da živim, znam šta ne smem da pijem i jedem, kao i kako moj život treba da se odvija po zdravstvenim pravilima. Naučila sam da živim po pravilima i da budem srećna… Vakcinisala sam se jer je to apsolutna kategorija zaštite i bez nje nema putovanja niti komunikacije. Svet živi i funkcioniše po pravilima i mi moramo da se uklopimo u njih“, rekla je ona jednom prilikom za „Story“.

Inače, sa ovom dijagnozom suočila se pre deset godina, kada je na jednom od svojih koncerata primetila da joj je ruka odjednom postala ljubičasto – plava. Nakon toga je i operisana na VMA.

„Nije mi palo na pamet da bi trebalo da prekinem koncert, prebacila sam mikrofon u levu ruku, a desnu podigla gore i ona je dobila normalnu boju. Čim sam se vratila u Beograd otišla sam na VMA na pregled krvnih sudova gde su mi konstatovali totalno začepljenje vene suklavije i potpazušne vene desne ruke. Bila sam na terapiji, ležala sam faktički nepokretna 12 dana, sa rukom koja je stajala u jednom položaju, tu su me hranili, pojili, to mi je bilo prvih 12 dana nekakvog odmora gde su, zahvaljujući zaista velikom timu stručnjaka na VMA, uspeli da mi saniraju i da mi se otvori 70 odsto suklavije i 100 odsto potpazušne vene. Bio je to bio prvi moj susret sa trombofilijom. Bila sam u šoku“, ispričala je Lepa Brena.

Ipak, njeno najozbiljnije oboljenje jeste reumatodni artritis, bolest koja napada zglobove, a mnogo je češće kod žena nego kod muškaraca. Ovo obolenje vidljivo je na rukama folk dive.

Nažalost, lek za bolest Lepe Brene još uvek ne postoji, a uzroci njenog nastanka su brojni, od naslednog faktora, do toga da su krivci za nju virusi i bakterije.

POSLEDNJE VESTI