Search
Close this search box.

Jezivo: Osuđivani kriminalac Kristijan Golubović posetio osnovnu školu, ljudi šokirani

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Kristijan Golubović, osuđivani kriminalac i rijaliti učesnik, posetio je juče Osnovnu školu „Đura Jakšić“ na Kanarevom brdu u Beogradu.

On je u ovu školu došao u društvu grupe „Crni Cerak“, a za sada nije poznato šta su snimali, prenosi Nova.rs.

Golubović je na svom Instagram profilu objavio kratak video iz ove škole, a ispod njega se mogu pročitati brojni negativni komentari.

„Ovo ima samo u Srbiji“, „U ovoj Srbiji nema luđe“, „Ti ne znaš da se deca sprdaju na tvoj račun?“, Ne mogu da verujem da mu je neko dozvolio pristup školskim ustanovama! Ovo pod hitno treba sankcionisati! Pozvati nadležne na odgovornost! Od škola prave Pinkove rijalitije“, samo su neke od negativnih reakcija ispod snimka.

Oglasio se i Golubović: Treba da budem tamo

Telegraf je kontaktirao bivšeg zadrugara koji je otkrio pozadinu priče.

„To je saradnja za Crnim Cerakom, imali smo već dva puta kontakt, sve je to posao. Ja te momke znam, želeo sam da ih dovedem kod sebe u emisiiju, malo da razmotrimo ko su oni, šta rade i čime se bave, i nastala je ova saradnja. Rekli su mi da dođem u Đuru Jakšić školu. Stigao sam na Kanarevo brdo, i odjednom svi klinci oko mene, slikali su se sa mnom, tražili autograme, bila je to baš opšta pometnja. Ja sam se tu obukao kao profesor, bela košulja, žuta kravata. Trebalo je samo da pitam učenike ko je Crni Cerak i da oni ustanu, počnu na đuskaju, igraju, luduju i tako to“, rekao je on, pa dodao:

„Neko je napravio priču zašto se ja nalazim u školi. Postoji mnogo razloga zašto Kristijan treba da bude u školi i da deci kažem ono što ja nisam radio. Da se ne drogiraju, da ne piju, ne puše, da uče školu i dobiju diplomu da budu totalno drugačiji nego mi kao klinci kad smo zapostavili školu zbog mangupiranja i nismo nastavili sa našim praksama za koje imamo diplomu.“

Kristijan je potom otkrio kakva se poruka šalje deci.

„Ja ne znam kakva je poruka spota, i ne interesuje me iskreno. To je poslovna saradnja i ja uzimam novac za to. Đacima od strane mene se šalje jasna poruka da se ne bave kriminalom. Pričanjem naših priča iz života mi kažemo da je kriminal štetan i da to niko više ne radi. To je naša poruka i zato i postojimo. Ko može da kaže deci da kriminal nije dobar nego sam bivši kriminalac. Ako ratnik dođe iz rata, ima iza sebe 50 ratišta, pa više je on kompetentan da priča o ratu nego školovani general. Mi smo bili na prakisi što se tiče kriminala na najvišem nivou i prestali smo to.“

Ministarstvo osudilo školu i poslalo inspekciju

Ministarstvo prosvete zatražilo je od prosvetne inspekcije da hitno izvrši nadzor u OŠ „Đura Jakšić“ u Rakovici, nakon saznanja da je u toj školi sniman spot u kome učestvuje Кristijan Golubović, saopšteno je iz Ministarstva za N1.

„Iako organi škole imaju pravo da autonomno donose odluke o korišćenju školskog prostora, Ministarstvo prosvete osuđuje svaku zloupotrebu školskog prostora, jer je škola mesto gde se stiču znanja i uči o društvenim vrednostima“, navodi se u odgovoru Ministarstva na pitanja portala N1 o snimanju spota grupe Crni Cerak i posete Golubovića OŠ „Đura Jakšić“ na Kanarevom brdu.

Ministarstvo navodi i da učionica nije mesto gde se koristi neprimeren rečnik i omalovažavanje.

„Škole i sve aktivnosti koje škole realizuju u okviru obrazovno -vaspitnog procesa i vannastavnih aktivnosti, su duže da neguju i razvijaju vrednosti poštovanja, tolerancije, empatije, nenasilne komunikacije. Zaposleni su u obavezi da kreiraju podsticajno i bezbedno okruženje za neometan rast i razvoj svakog deteta“, dodaje se u saopštenju.

POSLEDNJE VESTI