Prati nas

Film

Margot Robbie glumi Barbie u novom filmu

Australijska glumica Margot Robbie glumiće Barbie u prvom igranom filmu o čuvenoj lutki.

Proizvođač lutaka, kompanija Matel i filmski studio Warne su objavili saradnji na snimanju filma u kojem su glavnu ulogu poverili dvadesetosmogodišnjoj australijskoj glumici, istovremeno i koproducentkinji filma. U saopštenju se ne navode naziv, datum početka snimanja niti radnja filma o lutki koja ove godine ‘puni’ 60 godina.

Margot, koja je 2017. bila nominovana za nagradu Oskar za ulogu u filmu Ja, Tonja rekla je da se nada da će “novi film izuzetno pozitivno uticati na decu i uopšte na publiku širom sveta”.

“Barbie je omogućila dečacima i devojčicama da se zamisle u raznim ulogama… od princeze do predsednika države”, kazala je.

Od 1959. lutka Barbie se pojavila u više od 200 raznih zanimanja, među kojima i astronautkinje, učiteljice ili robotske inženjerke. Zahvaljujući uspešnoj reklami, postala je najpopularnija igračka među devojčicama, a tokom godina postala je kulturna ikona u Sjedinjenim Državama.

Godine 1974. deo njujorškoga Tajms skvera je, u čast kultnoj lutki, preimenovan u Barbie bulevar, a 1985. godine Andy Warhol je naslikao Barbin portret.

1 komentar

1 komentar

  1. Ana

    14. 01. 2019. at 11:04

    Dokle će ovu gurati u sve i svašta? Opasno je smorila.

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Iz kategorije Film

To Top