in

Mariah Carey otkrila: Borim se sa bipolarnim poremećajem


Prvi put iskreno o svojoj bolesti

Pevačica Mariah Carey je prvi put u javnosti progovorila o bipolarnom poremećaju sa kojim se bori već 17 godina, a o kome niko do sada nije znao.

Pevačica je za magazin People rekla da joj je bolest prvi put ustanovljena 2001. godine nakon nervnog sloma zbog kog je završila u bolnici.

„Do nedavno sam živela u poricanju i izolaciji i konstatnom strahu da će me neko razotkriti. BIlo je teško nositi ovaj teret i nisam mogla to cviše da radim. Tražila sam i dobila lečenje, okružila se pozitivnim ljudima i vratila se onome što volim – pisanju pesama i muzici,“ otkrila je ona u intervjuu.

View this post on Instagram

I'm grateful to be sharing this part of my journey with you. @mrjesscagle @people

A post shared by Mariah Carey (@mariahcarey) on

Jedan od najboljih vokala današnjice je rekla da sada prima odgovarajuću terapiju i uzima prepisane lekove protiv bipolarnog poremećaja koji joj je doneo depresiju i nesanicu.

„Lekovi koje sada pijem prilično su dobri. Nisam previše umorna ili nevoljna od njih. Bitno je pronaći balans,“ priča Mariah.

„Dugo sam imala poremećaj sna… ali to nije bila normalna nesanica i nisam ležala i brojala ovce. Radila sam, radila, radila… bila sam naporna, brinula se hoću li izneveriti ljude. Ispostavilo se da sam bolovala od svojevrsne manije. Depresija se manifestovala gubitkom energije. Bila sam usamljena i tužna, čak sam se osećala i krivom jer karijera nije išla svojim tokom,“ otkrila je pevačica svoju tešku borbu.