in

Marini Tucaković se pogoršalo stanje, priključena na kiseonik

Tekstopisac Marina Tucaković, koja je danas imala napad gušenja i kojoj je dijagnostifikovan koronavirus, trenutno se nalazi na kiseoniku, na odeljenju intenzivne nege u KBC Dr Dragiša Mišović.

Kako za Nova.rs govori Milan Radulović Laća, Marinin sin, njena saturacija kiseonika je danas bila pedeset, što je izuzetno loše.

„Bila je u strašnom stanju. Pre tri dana je testirana na koronavirus i rezultat je bio negativan. Nismo ni sumnjali na koronavirus“, započeo je Laća za Nova.rs.

„Mislili smo da je karcinom napredovao i da je pukao odliv i da je to uzrokovalo problem. Sada je u Dr Dragiše Mišovića, na intenzivnoj, u jako je lošem stanju, na kiseoniku. Poslala mi je poruku, to znači da je malo živnula, ali videćemo. Doktori nisu davali nikakve prognoze, menjaće se iz sata u sat“, rekao je Laća i dodao:

„Zahvalan sam svim dobrim ljudima koji šalju pozitivne misli i zahvalan sam patrijarhu koji je očitao molitvu“, zaključio je Laća za Nova.rs.

Podsetimo, Milan Radulović Laća je danas u ekskluzivnom razgovoru za Nova.rs otkrio da mu je majka tokom napada gušenja rekla da misli da će umreti.

„Došao je tehničar koji joj je dao deksazon i aminoflin. Lakše diše, ali i dalje je loše. Mama je već danima jako loše, prošla je poslednji proces hemioterapije koju je jako loše podnela. Ima otprilike 45 kila. Jako loše podnosi njen organizam sve što se dešava. Poslednjih dana je jako, jako loše. Trebala je da ide i na zdračenje, međutim, preslaba je za zračenje, gledamo šta će biti dalje“, rekao je Laća za Nova.rs.

„Danas se desilo to da je imala naglo gušenje, bukvalno mi je rekla da misli da će umreti. U tom trenutku sam pozvao hitnu pomoć, našu bolničarku koja nije mogla da dođe. Hitna me je potom uputila na patronažnu službu, ili kako se već zovu. To je bilo oko 10 ujutru, a rekli su mi da ih zovem oko 14,14.30h“, rekao je tekstopisac danas za naš portal.

Tada je, kaže, odlučio da stvar preuzme u svoje ruke.

„Preuzeo sam stvar u svoje ruke i u svom tom ludilu i panici traženja ljudi, okačio sam Tvit kako bi što pre reagovao da mi majka ne umre. Ne želim da svaljujem ovo na zdravstvo, svi znamo da je haos u zemlji i da je svuda sranje, ovo je samo jedna služba koja je otkačila moju majku, teškog pacijenta“, dodao je Laća za Nova.rs.

„Novinari su se u jednom trenutku skupili ispred kuće, navikao sam na njih. Bila ih je gomila kada smo iznosili mrtvog brata, slikali su mi i majku kada je padala na aerodromu, tako da sam hladnokrvan“, zaključio je on za naš portal.

Podsetimo, Marini sin Milan je na twitteru napisao da je njegovoj majci hitno potrebna pomoć jer ima jaka gušenja.

„POMOĆ!!! Majka mi ima teška gušenja. Terenska služba može doći tek u 2, što može biti kasno. U kovid legla ne želi da ide. Da li neko ima broj stručnog lica koje bi moglo da je posluša što je pre moguće. Mi smo u Beogradu, Vračar. Pišite u DM. Hvala vam“, napisao je Milan Laća Radulović.

Marina Tucaković već godinama vodi bitku s karcinomom dojke.